• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa Ölçeğini Makro ile Düzenlemek

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Merhaba, Ekde bulunan dosya örneğinden sürekli internetten indiriyorum ve çıktısını alıyorum. Ancak gelen sayfa görüleceği gibi sayfa ön izlemede yatay olarak A4'e sığmıyor. Her gelen sayfayı ön izlemede sığdır veya ölçeklendirip çıktı alıyorum.

Ricam şu; Makro ile (daha sonra eklenti yapmak istiyorum) sayfa ölçeğini ben istediğim oranda örn. % 80 yapabilirmiyim? Kısaca butona tıkladığımda SAYFA YATAY olarak % 80 ölçeği olsun. Veya istenilen oranda.

Bununla ilgili bir konu bulamadım. Önceden de bu konu ile ilgili yazmıştım ama bir sonuç çıkaramadım. Herkese saygı ve esenlikler dilerim

Ekli dosyalar

. . .

Buna benzer bir çalışmayı bende kullanıyorum. Ancak ihtiyaçların sonu yok gibi.
O yüzden yazdırma işleminde ihtiyacınız olabilecek işlemleri tespit edip, aşağıdaki gibi bir userform hazırlayın. Ona göre kodlama yapalım.

do.php

. . .

Yazdırma alanı seçmek

Merhaba Hüseyin Bey, Use Form hazırlayarak ekte dosyayı ilave ettim. Örnek verdiğiniz gibi olabilir. Ancak yazdırma alanı A1: Z49 aralığı standart da olabilir.
Bunu eklenti yapmak istiyorum.

Şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.

Ekli dosyalar

. . .

Ekte userform yok. Şu kodları deneyin.

PERSONAL kitabı oluşturarak tüm tablolarda çalıştırabilirsiniz.

Kod:
Sub kod()
    With ActiveSheet.PageSetup
        .PrintArea = "$A$1:$Z$49"
        .Orientation = xlLandscape
        .Zoom = False
    End With
    ActiveSheet.PrintOut
End Sub

. . .

Hüseyin Bey Merhaba,
Kodu makro olarak PERSONAL.XLSB kayıt ettim. Yeni excel dosyası açtığımda makroları göster içinde mevcut.

Yaptığım kısa yol CTRL+m çalıştırdığımda sayfa ayarında bordro halen eskisi gibi A4 sayfasını taşıyor.Yani SIĞDIR yapmıyor.

Hüseyin Tamam, evde çalıştırdığım bilgisayarda yazıcı kurulmadığında sorun oldu. Ellerinize sağlık çok teşekkür ederim.

İyi akşamlar

Hoşçakalın

Geri