• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa Numaraları ile ilgili sorun

Excel Vers. ve Dili
Visual Basic
Arkadaşlar excelde sayfa numarası eklemem gerekiyor. Fakat durum biraz farklı
Numaraların şu şekilde ilerlemesi gerekiyor.
00001
00002
00003
ancak 10. sayfada baştaki sıfırların 1 azalması 100. sayfadan sonra iki azalması gerekiyor.
00009
00010
00099
00100
Bunu nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. Biraz aciliyetim var yardımcı olursanız sevinirim.

Şu kodları bir deneyiniz;
Kod:
Sub Emre()
    Dim i As Integer
        For i = 1 To 111
            Sheets.Add
            If i < 10 Then
                ActiveSheet.Name = "0000" & i
            ElseIf i >= 10 And i < 100 Then
                ActiveSheet.Name = "000" & i
            ElseIf i >= 100 Then
                ActiveSheet.Name = "00" & i
            End If
        Next i
    i = Empty
End Sub

Şu kodları bir deneyiniz;
Kod:
Sub Emre()
    Dim i As Integer
        For i = 1 To 111
            Sheets.Add
            If i < 10 Then
                ActiveSheet.Name = "0000" & i
                ActiveSheet.Name = "000" & i
            ElseIf i >= 100 Then
                ActiveSheet.Name = "00" & i
            End If
        Next i
    i = Empty
End Sub

bunları nereye yapıştırmamız lazım acaba

Modül içine yapıştırıp 1 defa çalıştırırsanız 00001 den 00111'e kadar 111 adet sayfa ekler çalışma kitabınıza. Sayfa isimleri tarif ettiğiniz gibi atanır.

Murat bey, for-next döngüsüyle neler yapılabildiği konusunda ufkumu biraz daha genişletti bu kod :)

Makro özelliği etkinleştirilmemiş çalışma kitabına kaydedemezsiniz uyarısı alıyorum. Excelde VB kullanmayı bilmiyorum. Bakıyorum forumda ama içinden çıkamadım. Bugün bu işi halletmem lazım lütfen yardım

üstadım makroyu çalıştırdım fakat şu şekilde yanlışlık var. ben sayfaya üst bilgi olarak bu numaralandırmayı istedim. Şimdi çalıştırınca bana 111 tane sheet açtı ve onlara isim olarak bu numaraları verdi. Ben mi yanlış yaptım acaba

Sayfaya üst bilgi olarak mı istediniz ? Bunu mesajınızda göremedim. :dusun:

İstediğiniz numaralandırmayı A sütununda listelemek için;
Kod:
Sub Emre()
    Dim i As Integer
        For i = 1 To 111
            If i < 10 Then
                Cells(i, 1) = "0000" & i
               Cells(i, 1) = "000" & i
            ElseIf i >= 100 Then
                Cells(i, 1) = "00" & i
            End If
        Next i
    i = Empty
End Sub
Belki yine yanlış anlamış olabilirim. :dusun:

hocam siz sayfa numaralandırmayı mı sordunuz. alt bilgi-üst bilgi olarak

Evet dediğiniz gibi bu A sütununa yazdı. Ve hücre biçimlendirmeden dolayı muhtemelen baştaki sıfırları eklemeden yazdı. Bunu sayfanın üst bilgi kısmına sağ üst köşeye her sayfaya 1 numara gelecek şekilde ayarlamam lazım. Ama nasıl :)

hocam siz sayfa numaralandırmayı mı sordunuz. alt bilgi-üst bilgi olarak

Evet sayfa numaralandırma olacak. Üstbilgi kısmına sağ tarafa eklenecek. Numaralar 1,2,3 gibi değil 00001,00002, şeklinde olacak. 00009 dan sonra 1 soldan bir adet 0 silecek ve 00010 olacak. 99dan sonra bir sıfır daha silecek 00100 yazacak. Bu şekilde 750 sayfa listelemem lazım. Herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

ekleden üst bilgi>ardından sayfa numarası &[sayfa] çıkan yere & işaretinden önce 0000 koyunuz. ama 3 sıfır olacak kısımlar hakkında word deki bi uygulama yapılabilir mi bilmiyorum makroyla belki bi çözümü vardır. şimdilik bu şekilde deneyin.

Evet ilk benimde aklıma o geldi. ama sonrasında sıfırları silmediği için problem oluyor. Bu belgenin çıktısı noterden onaylanacağı için noter çok titiz bu konuda

Peki word de bu yapılabilir mi? Yapılırsa o da işimi bir nebze de olsa görecektir.

Word de yapılır. Farklı bir şey sormuştum ama sizin sorunuzun cevabı da linkte mevcut.
http://www.excel.web.tr/f51/wordde-sayfa-numarasy-t121575.html

Şimdilik hiç bir şekilde çözüme ulaşamadıysanız yazdırırken sayfa numarasına önce 0000 atıp 1-9 sayfaları yazdırınız daha sonra 0'ın birini silip 10-99 sayfaları yazdırınız en sonra iki 0'ı birden silip 100-999 sayfaları yazdırınız aklıma gelen en hızlı çözüm bu.

Son düzenleme:
hocam aynı şekilde burada da sayfa numarasının başına 0 koyacaksınız. daha sonra 9. sayfanın sonuna ve 99. sayfaların sonuna kesme ekleyeceksiniz. Ardından öncekini bağla seçeneğini deaktif ettikten sonra önde bulunan 0'ın birini 99. sayfadan sonra da 2.sini sileceksiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
hocam elinize sağlık excel olmasa da bu da çok makbule geçti. Çok teşekkür ederim. Saygılar sunarım

Geri