• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa listesi ve sayfadan toplam alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan faceturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
OFİS 2013
Saygıdeğer arkadaşlarım,
Benim bir makroya ihtiyacım oldu, bir excel çalışma dosyasında 30 ve 100 arasında değişen sayfası var ve bu sayfaların listesini son sayfaya çıkarmak ve her sayfanın j37 hücresindeki toplamı sayfa karşısına yazdırmak istiyorum bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.
Saygılarımla.

formül ile yardımcı olmak istedim

sn. faceturk size formülle yardımcı olmaya çalıştım umarım işinizi görür
değerli hocalarımızın yapacakları yanında biraz basit kalacak ama en iyi bildiğim yol buydu bildiklerimi paylaşmak istedim
kolay gelsin

Ekli dosyalar

Sayın enorjinalinsan,
Benim excel dosyamın sayfaları sayfa1, sayfa2 olarak gitmiyor hepsinde kodlama var sırasıyla 10480, 10481 veya birkaç sayı atlayarak 10485 var. Sayfa isimleri bu şekilde olunca formulünüzü uygulamam zor.

sayfa isimleri listesi oluşturma

sn.faceturk
ilk gönderdiğimdeki sorun sadece sayfa isimleri ise ekte gönderdiğim yine buradaki konulardan elde ettiğim örnek üzerinde ufak bir değişiklik yaparak sayfaların listesini ilk sayfaya sıralama kodu nu aldım
sayfa isimlerini elde etmek yeterli ise ilk gönderdiğim mantığa ek olarak kullanabilirsiniz.
Kod:
Sub SayfaListesi()
 Sheets("ana").Range("a2:a1000").Clear
For i = 1 To Sheets.Count
If Sheets(i).Name <> "ana" Then
Sheets("ana").Cells(i, 1) = Sheets(i).Name
End If
Next
son = Sheets("ana").Cells(65000, 1).End(xlUp).Row
Range(Cells(2, 1), Cells(son, 1)).Sort Key1:=Range("A2"), Order1:=xlAscending
End Sub
tabiki bu konularda çok iyi değilim ama excel.web.tr değerli hocalarım dan öğrendiğim bilgi paylaşıldıkça güzeldir kuralından yola çıkarak size yardımcı olmaya çalıştım tabiki tek yol bu değildir ama elimden gelen bu

kolay gelsin inşallah işinizi görür

Ekli dosyalar

Geri