• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa koruma sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Degerlik arkadaslar bir sorunum icin rahatsiz ediyorum...Bir kac sayfadan olusan ve bu sayfalar arasinda bazi formullerle verilerin tasindigi bir excel calismam var. Sayfalari korumak istedigimde, korunan sayfalarda yer alan ve formullerle veri tasinan hucrelere tiklandiginda once koruma uyarisini yapip sonrasinda verinin tasindig sayfaya gidiyor...Makro ile tum sayfalari korumaya calistigimda da ayni sorunla karsilastim...Nasil cozebilirim...Tesekkur ediyorum...

Şimdi denedim. Korumalı sayfada bağlantılı hücreye çift tıklandığında formüldeki sayfa bağlantısına gidiyor. Yani köprü gibi çalışıyor.

Engellemek için korumalı sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodu uyguladım ve olumlu sonuç aldım.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    If ActiveSheet.ProtectContents Then Cancel = True
End Sub

Çok teşekkür ediyorum ilginiz ve yardımlarınız için. Fakat kodu yazdığımda yine aynı hatayla karşılaştım. Köprü varmış gibi veri kaynağında yer alan sayfaya yönlendim...

Ekteki örnek dosyayı deneyiniz. Ben aşağıdaki denemelerimde olumlu sonuç alıyorum.

Yaptığım denemeler;

F2 ile hücreye girmeye çalıştım.
Hücreye çift tıkladım.

Ekli dosyalar

Geri