• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba hayırlı akşamlar
Bir çalışma kitabındaki istediğim bir sayfayı bir butonla yeni çalışma sayfası olarak kopyalamak ve ismini de bir önceki sayfadan 1 fazla olarak vermek istiyorum.fakat excell bilgim çok iyi olmadığı için sabahtan beri siteyide incelememe rağmen işime yarayacak bir şey bulamadım ya da ben anlamadim

Örnek olarak bu kodun ya da butonun çalışma kitabındaki. T-330 isimli çalışma sayfasını kopyalayıp yeni isminin ondan önce gelen T-450 adlı çalışma sayfasından bir fazla olarak T-451 atamasını istiyorum

Merhaba,
Öncelikle foruma hoşgeldiniz.
Anlattığınıza göre aşağıdaki kodu kullanabilirisiniz, ancak ufak bir değişiklikte kod hata verecektir. Daha doğru yardım alabilmeniz için örnek dosya paylaşınız.
PHP:
Sub Sayfa_Kopyala()
Set s1 = Sheets("T-330")
ad1 = Split(Sheets(Sheets.Count).Name, "-")(0)
ad2 = Split(Sheets(Sheets.Count).Name, "-")(1) + 1
s1.Copy after:=Sheets(Sheets.Count)
ActiveSheet.Name = ad1 & "-" & ad2
End Sub

Çok teşekkür ederim inanılmaz derecede işime yaradı Ömer bey.Başka birşey sormak istiyorum çalışma kitabımda bir çok sayfa var.her ay sonunda bu sayfalardan a12 hücresindeki değeri alıp başka bir sayfada alt alta liste yapıyorum bunu otomatik olarak atmasını nasıl sağlayabilirim.yeni sayfadaki A1 hücresine hücresine E-889 sayfasındaki A12 hücresinin değerini getirdi fakat assagi doğru çektiğim zaman E-889 un E-890 olmasını saglayamadim böyle bir şey mümkün mü yoksa başka bir yolu varmi

='E-889'!&A&12 yeni sayfaya girdiğim formül bu bunu assagi çekince E-889 un bir artarak devam etmesini sağlamak istiyorum

Merhaba,
Şu formülü deneyiniz: =DOLAYLI("'E-"&SATIR(A889)&"'!A12")

Merhaba Ömer bey bu formül işe yaradı fakat aldığım hücrede tarihler var onları sayfalardan tek tek çekti ama yan hücresine aynı formülü yazıp sadece veri çekeceği hücreyi degistirdigimde formül olmuyor hücrede o şekilde kalıyor çekmeye çalıştığım hücrede yazı yazıyor

Uygularken bir hata yapmış olmalısınız. Veri içeriğiyle alakalı bir ayrım söz konusu değil. Formül yukarıdaki haliyle E-889 sayfasının A12 hücresini getiriyor.
Formülde düzenleme yaparken A12 ifadesinin haricinde bir şey değiştirmeyiniz.

Evet boş bir sayfada A1 hücresine formulu uyguladigimda istediğim veriyi A12 hücresinden getiriyor daha sonra formülü kopyalayıp B1 hücresine uyguluyorum sadece formül deki A12 yerine b10 yazıyorum fakat hiçbir şey getirmiyor formül yazdığım hücrede aynı şekilde kalıyor. Hata vermiyor ama B2 hücresinde formül metin halinde gözüküyor kopyalayıp yapistirdigim icinmi öyle oluyor acaba

Tekrar merhaba,
Hücre formatıyla alakalı olabilir. Hücre formatını genel olarak düzenleyip hücre içine girip enterla çıkarak yeniden deneyiniz.
Yine olmazsa bir örnek dosya paylaşınız.

Ömer bey dediğiniz gibi hücre formatını genele çevirince herşey düzeldi çok teşekkürler

Rica ederim,
İyi çalışmalar...

Şöyle birşey yazdım ben ama bakabilirmisiniz

Dim sayi
Randomize
sayi = (Rnd() * 2
Range("D5:D9") = sayi

Bu kodla D5 D9 arasına rastgele sayı üretiyor o tamam ama her hücreye aynı sayiyi uretiyor.her hücreye farklı sayı üretmesini nasıl saglayabilirim.

Buyurunuz...
Kod:
For a = 5 To 9
    sayi = Rnd() * 2
    Range("D" & a) = sayi
Next

alternatif
Kod:
Range("D5:D9").Formula = "=RAND() * 2"

Geri