• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfa kopyalama kopyaladıklarının içeriğini temizleme

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
Kod:
Sub sayfakopyala()
    Dim I As Long
    Dim xNumber As Integer
    Dim xName As String
    Dim xActiveSheet As Worksheet
    On Error Resume Next
    Application.ScreenUpdating = False
    Set xActiveSheet = ActiveSheet
    xNumber = InputBox("Kaç Sayfa Kopyalansın?")
    For I = 1 To xNumber
        xName = ActiveSheet.Name
        xActiveSheet.Copy After:=ActiveWorkbook.Sheets(xName)
        ActiveSheet.Name = "YENİ-" & I
    Next
    xActiveSheet.Activate
    Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Kod:
Sub TEMİZLE()
    Range("C4:D11").Select
    Selection.ClearContents
    Range("C14:E16").Select
    Selection.ClearContents
    Range("G15:K16").Select
    Selection.ClearContents
    Range("B2").Select
End Sub

2 ayrı modülüm var. birini sadece ilgili hücreleri temizlemek için kullanıyorum. diğerini ise istenilen sayıda bulunduğu sayfayı kopyalamak için kullanıyorum. amacım ikisini birleştirerek, sayfa kopyalarken bir yandan da temizlemek. bunu için ise kullandığım koda
Kod:
Private Sub CommandButton2_Click()
Call TEMİZLE
Call sayfakopyala
End Sub
düğme atayarak bu şekilde yaptım.

sorunum ise bulunduğum sayfayı da temizliyor. bulunduğum sayfayı temizlemeden diğer sayfaları temizleyerek kopyalamayı nasıl yapmalıyım.

Merhaba.
Örnek belge yok ama yanlış anlamıyorsum; CommandButton kodlarındaki TEMİZLE satırını silip,
sayfakopyala isimli makrodaki Next satırından önce aşağıdaki gibi Call TEMİZLE şeklinde bir satır ekleyerek deneyin.
....................
ActiveSheet.Name = "YENİ-" & I
Call TEMİZLE
Next
.......................

Resim olaylarıyla pek ilgilenmediğimi, lüzum olduğunda da deneme/yanılma bir şeyler yaptığımı belirteyim.
Daha evvel açtığınız ve Sayın @halit3 'ün müdahil olduğu benzer konu sayfasını hatırlıyorum.
Kendisi konuyu sonuca ulaştıracaktır diye düşünüyorum.
.

Resim olaylarıyla pek ilgilenmediğimi, lüzum olduğunda da deneme/yanılma bir şeyler yaptığımı belirteyim.
Daha evvel açtığınız ve Sayın @halit3 'ün müdahil olduğu benzer konu sayfasını hatırlıyorum.
Kendisi konuyu sonuca ulaştıracaktır diye düşünüyorum.
.
aynı konu evet. daha düzgün örneklerle dosya yükledim. halit bey çok uğraştı ama bende oluyor demesine rağmen maalesef bende olmadı. üstelik yaptığı dosyayı kullanmama rağmen. her neyse. teşekkür ederim. ama not olarak buraya düşeyim ki kalsın. cevap varsa hala beklemekteyim.

Bence en iyisi; bırakın açtığınız yeni konu cevaplanmamış olarak kalsın, ilgilenecek birinin dikkatini çekecektir.
.

Sayın Ömer BARAN Bey ilgili linkke cevap yazdım dosyaya bir bakıp ilgili linke sonucunu bildirirmisiniz.

Geri