• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa ismini değiştirmek ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan idogus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
2007
2010
VBE penceresinden Sheet'in özelliklerinden Name'i "shmenu" olarak değiştirdiğinizde artık kodlarda Sheets("Sayfa1") yazmak yerine shmenu yazmak yeterli oluyor. Sheetin bu özelliğinde kod ile değişiklik yapmak mümkün mü?
Mesela : Sayfa1.Name$ = "shmenu"
gibi

Teşekkürler !

Merhaba İbrahim bey,

Bu pek kullanılan bir şey olmamakla birlikte sanırım, merak için soruyorsunuz. :mrgreen:

Aşağıdaki kod, çalışma kitabında Sheet1 isimli sayfa modulunun Name özelliğini MySh olarak değiştirir.

[vb:1:2270684e68]Sub Test()
Dim MyMod As Object
For Each MyMod In ThisWorkbook.VBProject.VBComponents
If MyMod.Name = "Sheet1" Then MyMod.Name = "MySh"
Next
End Sub
[/vb:1:2270684e68]

Yukarıda yazdığınız kodla bu işi yapabilirsiniz. Bunu deneyerekte görebilirsiniz.

VBE sayfasında sayfa isimleri şöyle yazar

sayfa1(liste)
sayfa2(veri)
sayfa3(sevkiyat)

kodlamada sayfayı tanımlarken sayfa1.[a1] yada sheets("liste").[a1] ifadeleri kullanılabilir.

Güvenlik ayarlarından "VB projesine erişime güven..." seçeneğini onaylayın.

haklısınız o ismi değiştirmekte bir mantık yok. :oops: pardon ! :cry:

haklısınız o ismi değiştirmekte bir mantık yok

Ben öyle demek istemedim.

Nesnelerin Name özelliğini değiştirmek kod yazarken pratiklik sağlayabilir. Buna diyecek bir şeyim yok ama, bu işi VBA ile değil de, manuel olarak yapılması yaygın bir kullanım tarzıdır. Bunu demek istemiştim. :mrgreen:

Yine haklısınız :D
Ben kod ile rapor için bir sayfa ekledikten sonra ismini değiştirebilme mantığına gittim. Ama sonradan bunun gerekli olmadığını düşündüm o yüzden mantık yok demiştim :D

Ama bu kodu öğrenmem fena olmadı. Teşekkürler :D

arkadaşlar merhaba benim değindiğim konuda var fakat arayışlarımdan bir türlü sonuç alamadım ,
userform da butona tıklayınca textbox da ali yazıyor ise excel çalışma kitabına ali isimli bir sayfa eklesin bu mümkün mü aceba. vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar merhaba benim değindiğim konuda var fakat arayışlarımdan bir türlü sonuç alamadım ,
userform da butona tıklayınca textbox da ali yazıyor ise excel çalışma kitabına ali isimli bir sayfa eklesin bu mümkün mü aceba. vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.

Sorunuzu ayrı bir konu olarak açarsanız daha kolay cevap alırsınız.

sizlere bu konuya istinaden ekli dosyada gösterdiğim üzere bir sorun olacaktı..
hücreye göre sayfa adını değişitirebilir miyiz acaba ?
teşekkürler..

Ekli dosyalar

Geri