• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfa isimlerini makro kullanmadan siralama

Excel Vers. ve Dili
2010 ingilizce
merhabalar. yazmadan once cok aradim ama hep makro ile cozulmus. makro kullanmadan yapmanin bir yolu var midir? Aslinda amacim format olarak tamamen ayni olan fakat farkli sayfa isimleri altindaki verilerde sumifs formulunu uygulamak. cok fazla sayida sayfa oldugu icin formulu tek tek yazmak yerine genel bir formulle verileri cekebilirim diye dusundum ama bilemiyorum. yardimlarinizi bekliyorum, simdiden tesekkurler.

Idris Bey tesekkurler. benim aradigim excelin butun sayfa isimlerini liste olarak alabilmek. yanlis anlamadiysam sizin gonderdiginiz dosyadaki formulle o sayfanin ismi hucreye yazdirilabiliyor. veya herhangi bir hucreye tum excel sayfalarinda gecerli olabilecek bir formul yazabilirsem sorunum yine cozulur. yani "tum sayfalardaki g sutununu b sutununda x degeri varsa , c sutunundada y degeri varsa topla"gibi. cok onceleri buna benzer bir ihtiyacim oldugunda sayfa listesi yaparak bir formul onerilmisti ve cok isime yaramisti. fakat su anda sayfa adetleri o kadar fazlaki tek tek onlari kendim yazmam cok zamanimi alacak. ve bu sekilde yaklasik 50 excel dosyasini incelemem gerekiyor. Onerebileceginiz bir sey var mi?

Geri