• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa isimlerini Combobox da listeleme

hocam yüreğinize sağlık hallettim

değerli hocalarım söylediğim gibi sorunum çözüldü sayfayı sürekli reflesh etmeme rağmen yeni msg yoktu
o yüzden dosyayı indirmedim ve yazılanları okuyamadım
teşekkür mesajı çektikten sonra daha yeni gördüm gönderdiklerinizi
tekrar teşekkür ediyorum. yüreğinize sağlık
sayğılar

Peki arkadaşlar yukarıdaki kodlarla ilgili normal bir excel çalışma sayfasını kod ile nasıl gizleyebiliriz? userform veya combobox da değil açılışta istediğim sayfa veya sayfalar gözükmesin.

Bnun için bir auto_open prosedürü yazmanız yeterlidir. Aşağıdaki gibi deneyin. Bu kod örneğin sayfa1 i açılışta gizleyecektir.

[vb:1:e3cb885d1d]sub auto_open()
sheets("sayfa1").visible=false
end sub[/vb:1:e3cb885d1d]

Levent Bey,
olayı biraz daha ileri boyuta taşırsak... Excel'de araç çubuklarına bir combo box koyup, bu combo box'ın her açılan dosyadaki sheet isimlerini göstermesini ve seçilen sheet'e bizi götürmesini sağlayabilir miyiz? (Bu sayede içinde çok fazla sheet olan çalışma dosyalarında sheetler arasındaki geçişi kolayca sağlayabiliriz.)
Bana bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Þimdiden teşekkürler,

Doruk.

Excel sayfa sekmelerinin solunda küçük oklar varya (ekranın sol alt köşesinde) o bölgede sağ tıklama yapın çok sayfalı bir dosyada.. Sizin istediğiniz aynı şekilde mevcut excelde.

Ersin Bey,
teşekkür ederim, işimi gerçekten çok kolaytıracak bir özellik.
Saygılar,

Doruk.

hocam
A klasorunun içerisinde excel calışma sayfaları var ve her gecen gun yenileri ekleniyor benim ricam combobox herseferinde bu dosyaların isimlerini gorup secim yapıldıgında o excel kitbını acması...

Eklİ Dosyalari Koyabİlİr Mİsİnİz?

Yapmaya ÇaliŞtiĞim Prg.da Tam Da Bu Konuya TakilmiŞtim. İncelemek İsİtoyrum Dosyalari . Sİte Yenİlelnİnce Dosyalar YÜklenmemİŞ.lÜtfen Ekleyebİlİr Mİsİnİz?

sayın levent hocam ekteki örnek de bir sıkıntım var yardımcı olursanız sevinirim...

Son düzenleme:
Userforma aşağıdaki kodu kopyalayın. Aynı mantığı sayfa üzerindeki comboboxtada kullanabilirsiniz. Birde lütfen kişi ismi belirterek soru sormayınız.

Kod:
Private Sub UserForm_Initialize()
For a = 1 To Sheets.Count
If Sheets(a).Name = "Sayfa4" Or Sheets(a).Name = "Sayfa5" Or Sheets(a).Name = "Sayfa6" Or Sheets(a).Name = "Sayfa7" Then GoTo 10
ComboBox1.AddItem (Sheets(a).Name)
10 Next
End Sub

tşk ederim hocam daha dikkatli olurum bundan sonra

Geri