• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfa için yazıcı ayarlama

Excel Vers. ve Dili
2010
arkadaşlar kolay gelsin benim bilgisayarım hp tonerli yazıcı aktif kullanıyorum sadece excelde 1 sayfada fatura kesiyorum faturayı epson nokta vurşlu yazıcıya yolluyorum. sürekli yazıcı değiştirmek zorunda kalıyorum fatura kestiğim excel sayfasına bir düğme yaparak yazdır dediğimde sadece o sayfada nokta vuruşlu yazıya yollayabilirm yardımcı olurmusunuz sadece o excel sayfasına bir yazıcı atayabilirmiyim

Makro Kaydet yöntemi ile ilgili yazıcının ismini bulun ve aşağıdaki alana yazın.
Kod:
Sub Makro1()
    Application.ActivePrinter = "Aktif printer ismi"
    ActiveSheet.PrintOut
End Sub

hamitcan bey denedim yine diğer yazıya yolluyor ben biryerde yanlış mı yapıyorum. düğmeye atadım makroyu yine olmadı. düğmeye bastığımda sayfa 2deki faturayı yazıyor. ama diğer yazıcıya yolluyor.
Sub yazdır()

Sheets("sayfa2").PrintOut
End Sub

hamitcan söylediği gibi yapmamışsınız

Kod:
Sub yazdır()
Application.ActivePrinter = "Hangi yazıcıda yazsın istiyorsanız adını buraya yazın"
Sheets("sayfa2").PrintOut
End Sub

Yazıcı seçimi yapabilirsiniz

Kod:
Application.Dialogs(xlDialogPrint).Show

veya,

Alternatif olarak ekli dosyadaki yöntemi uygulayabilirsiniz.

Ekli dosyalar

arkadaşlar kolay gelsin benim bilgisayarım hp tonerli yazıcı aktif kullanıyorum sadece excelde 1 sayfada fatura kesiyorum faturayı epson nokta vurşlu yazıcıya yolluyorum. sürekli yazıcı değiştirmek zorunda kalıyorum fatura kestiğim excel sayfasına bir düğme yaparak yazdır dediğimde sadece o sayfada nokta vuruşlu yazıya yollayabilirm yardımcı olurmusunuz sadece o excel sayfasına bir yazıcı atayabilirmiyim

aynı sıkıntı bende de var

Hata vermedi.

Ekli dosyalar

Geri