• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

SAYFA HESAPLATMA

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Merhaba,

Excel'de 5 tane sheetim var (A,B,C,D,E). Öncelikle bunların hepsinin hesaplamasının manuel olmasını istiyorum (dosya hesaplama otomatik olsa bile).
Sonrasında A sheetinin A5 hücresini B sheetinin B5 hücresi ile eşitledim (=A5 yazarak).
Mümkün müdür bilmiyorum ama A sheetindeki A5 hücresini değiştirdiğimde B sheetindeki B5 hücresinin otomatik değişmesi ve B sheetinin otomatik hesaplamaya geçmesi, diğer sheetleri hesaplamaması.

Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

Merhaba,

Dosyanızda hesaplama işlemini ELLE seçeneğine ayarladıktan sonra sadece ilgili sayfada hesaplama işlemi için SHIFT+F9 tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

Korhan Bey, ilginize teşekkür ederim. Sanırım benim paylaşımımda eksiklik var. B sheetini unhide yapıyorum ve o sheetten de A sheetine bazı veriler geliyor. Onun için A sheetinde Shift+F9 yaptığımda B sheetinden gelen verileri de hesaplaması lazım.

Son mesajınızda sanırım sayfa isimleri karışmış. Gizliyorum yerine "Unhide" yapıyorum yazmışsınız.

Aşağıdaki kodu "A" sayfasının kod bölümüne uygulayınız. Sayfada herhangi bir hücreye çift tıklarsanız bağlantılı iki sayfayı otomatik hesaplayacaktır.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Cancel = True
    Worksheets("B").Calculate
    Worksheets("A").Calculate
End Sub

Geri