• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa Gizle/Göster

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Rizelli3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2015
Türkçe
Merhabalar,

Excell'de daha yeniyim soracağım soru size çok basit gelebilir ancak aramalarda sürekli ve satır gizleme buldum. bu soru daha önce sorulduysa şimdiden özür diliyorum.

toplamda 5 adet saha var excell de 1. butona tıkladığımda 1. sahanın 5 sayfası 2.butona tıkladığımda 2. sahanın 5 sayfasının gözükmesini istiyorum bu konuda yardımcı olabilir misiniz

Şimdiden teşekkürler.

Herkese iyi çalışmalar.

Örnek belge eklerseniz daha sağlıklı ve hızlı yardımcı olunacaktır. Saha'dan kastınız nedir ? 5 adet excel kitabınız var anlamına mı geliyor ?

Hocam çalıştığım iş ağzıyla yazdım onu kusura bakmayın tek excel sayfasında 5 ayrı konunun 5 ayrı sayfası olacak örnek ekledim.

1. butona tıklandığında 1.konunun 5 sayfasının gözükmesini geri kalan sayfaların gizlenmesini istiyorum.

örnek.xlsx - 19 KB

Sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki örnekteki gibi uygulayabilirsiniz. Alt alta her buton için kırmızı ile belirtilen alanları değiştirip kopyalayınız ve her sayfa için verdiğiniz makro ismini (Sub Saha1) oluşturduğunuz butonlara atayınız.

Kod:
Sub [COLOR="Red"]Saha1[/COLOR]()
Dim i As Integer
For i = 2 To Worksheets.Count
    Sheets(i).Visible = xlSheetHidden
Next i
Worksheets("[COLOR="Red"]1.SAHA 5.SAYFA[/COLOR]").Visible = xlSheetVisible
End Sub

hocam elinize kolunuza sağlık çok işime yaradı Allah razı olsun.
son bir ricam daha olacak bu dosyayı açınca sadece anasayfa gözükse böyle bi olay mümkünmüdür. dosya açıldığında sadece anasayfa gözükecek butonlara bastığımda o sahanın sayfları açılacak

çok teşekkür ederim.

iyi çalışmalar.

Sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki örnekteki gibi uygulayabilirsiniz. Alt alta her buton için kırmızı ile belirtilen alanları değiştirip kopyalayınız ve her sayfa için verdiğiniz makro ismini (Sub Saha1) oluşturduğunuz butonlara atayınız.

Kod:
Sub [COLOR="Red"]Saha1[/COLOR]()
Dim i As Integer
For i = 2 To Worksheets.Count
    Sheets(i).Visible = xlSheetHidden
Next i
Worksheets("[COLOR="Red"]1.SAHA 5.SAYFA[/COLOR]").Visible = xlSheetVisible
End Sub

Hocam ikinize de çok teşekkür ediyorum. Çok faydalı oldu.
Gönderdiğiniz postu ben bulamamıştım forumda ondan yazdım tekrardan kusura bakmayın.

İyi çalışmalar.

hocam elinize kolunuza sağlık çok işime yaradı Allah razı olsun.
son bir ricam daha olacak bu dosyayı açınca sadece anasayfa gözükse böyle bi olay mümkünmüdür. dosya açıldığında sadece anasayfa gözükecek butonlara bastığımda o sahanın sayfları açılacak

çok teşekkür ederim.

iyi çalışmalar.

Müsait olunca bakacağım

Arkadaşlar iyi akşamlar, Uzun zamandır araştırıyorum ancak sorunuma çözüm bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hücre başvurusu ile satır nasıl gizlerim. Mouse kullanmadan klavye ile A1 hücresine geldiğimde 10'dan 20'ye kadar satırlar arası gizlensin, A2 hücresine geldiğimde 1'den 9'a kadar satırlar gizlensin 10'dan 20'ye kadar satırlar gösterilsin istiyorum. Bu işlemi klavyeden sağ sol tuşları kullanarak yapmak istiyorum. Büton ve mouse kullanmadan bu işlemi yapmak istiyorum.

Geri