• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfa düzeni

Excel Vers. ve Dili
2007
arkadaşlar mrhb. herkeslere
hemen yanıtını bilen arkadaşlar için soruma geçeyim
iki farklı sayfa var ikisinin de satır sayıları farklı ama ben bir tanesine makro kaydedip diğerinde ise makro çalıştırmak istiyorum bu mümkün olur mu bir yolu var ise beni büyük bir yükten kurtarmış olursunuz ve size mübarek ramazan da duacı olurum
dosya ekte

Ekli dosyalar

Çalıştırabilirsiniz.:cool:

Sayın evren nasıl yapabılırım onu bır turlu bılmıyorum
yardımcı olursanız mınnettar kalırım

Sayın evren nasıl yapabılırım onu bır turlu bılmıyorum
yardımcı olursanız mınnettar kalırım
Herhangi bir açıklama yok .
Bende genel bir soruya genel bir cevap verdim.Kolay gelsin.:cool:

Ilk sayfada yaptıgım işlemleri yani düzenlemeleri makro olarak kayydedıyorum bu yaptıgım işlemi ikinci sayfada makro çalıştırıp yapıyorum ama satırlar farklı oldugu için ikinci sayfada yaptıgım işlem birinci sayfada oldugu gıbı duzgun olmuyor

Ilk sayfada yaptıgım işlemleri yani düzenlemeleri makro olarak kayydedıyorum bu yaptıgım işlemi ikinci sayfada makro çalıştırıp yapıyorum ama satırlar farklı oldugu için ikinci sayfada yaptıgım işlem birinci sayfada oldugu gıbı duzgun olmuyor
Dosyanızda makro göremedim.
Makro kaydet yöntemi ile makro oluşturup.O makroyu çalıştıracam derseniz makroda bazı değişiklikler yapmanız lazım.Nasıl bir makro oluştruduğunuz bilemediğim için bukonuda daha fazla yardımcı olamayacağım.:cool:

Selamlar,

Sanırım MC stok programını kullanıyorsunuz. Bence raporu excele atarken seçeneklerden "MS Excel 97-2000 (Data only)" seçeneğini seçerek atın. Bu şekilde raporu daha rahat düzenlersiniz. Ben bu şekilde kullanıyorum.

Sayın evren
yaptığım işlemi ıkıncı sayfada makro olarak kaydettım
bu makroyu 3.sayfada çalıştır dediğim zaman satırlar uyuşmadıgı için 3.sayfada daha farklı işlem oluyor 3.sayfanın satırı daha coksa
2.sayfa satırı kadar işlem yapıyo

Sayın evren
yaptığım işlemi ıkıncı sayfada makro olarak kaydettım
bu makroyu 3.sayfada çalıştır dediğim zaman satırlar uyuşmadıgı için 3.sayfada daha farklı işlem oluyor 3.sayfanın satırı daha coksa
2.sayfa satırı kadar işlem yapıyo
Dedim ya uyarlamanız lazım.Bir tanede 3ncü sayfa için oluşturun o zamn onuda 3ncü sayfada çalıştırın.:cool:

Sayın korhan dogrudur mc yı kullanıyorum
sizin söylediğiniz şekilde excel e atıyorum

Diğer syafa içinde bir tane oluşturun o sayfadad onu kullanın.Eğer bir kerede 2sinin birden çalışmasını istyorsanız call makro2 şeklinde diğerini çağırabilirsiniz.:cool:

Selamlar,

Sn. kurthan,

Benim belirttiğim şekilde atmamışsınız. Şayet o şekilde atarsanız. Verileriniz data formatında oluşacağından düzenlemenizde kolay olacaktır. Siz raporu excele atarken excelle igili ilk seçeneği seçip atmışsınız. O seçeneğin altında bir seçenek daha var onu kullanmalısınız.

Form sayfa düzeni

Arkadaşlar hazırladığım formda sayfa düzenini yapamadım. Yazıcıya gönderince çok küçük ve yarım sayfa çıkıyor. 1.sayfa yan 2.sayfanın düz olması ve tüm alanı kapsamasını istiyorum. Yardımcı olursanız memmun olurum şimdiden ilginize teşekkürler.

Son düzenleme:
Geri