• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa çoğaltmada özellikleri değişmesi

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Merhaba Arkadaşlar,
Sayfaları aynı özellikleri ile Ogretmenler sayfası A kolonundaki isim sırasına uygun olarak kopyalamaya çalışıyorum, oluşturabildiğim makro, baskı alanı, yatay oluşu, kenar boşluklarıyla ilgilenmiyor. Bu nedenle çoğaltma sonrası sayfaların baskı alanı, ... esas haline dönüyor ve 09A ve 09A_Og sayfaları doğru yerde olmuyor.
Düzen bozulduğu için her birine ayrı ayrı aynı özellikleri vermek, 09A ve 09A_Og sayfaları da durması gereken yere getirmek gerekiyor.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Saygılarımla

Ekli dosyalar

Merhaba Sayın KURŞUN.

Belgenizi detaylı incelemiş ve denemeler yapmış değilim ancak anladığım kadarıyla;
Öğretmen sayfasındaki verilere göre sınıf ve öğretmen sayfaları oluşturuyorsunuz.

Bence sayfa yapısı, karakter boyutu/türü, kenarlık gibi özellikleri ayarlayarak
sayfa türü kadar ŞABLON sayfa oluşturun ve bu şablon sayfalarını gizleyin.

Örneğin;
-- sınıf sayfası oluştururken sınıf şablon sayfasının,
-- öğretmen sayfası oluştururken de öğretmen şablon sayfasının
kopyasını oluşturmak pratik olur diye düşünüyorum.
.

Merhaba Ömer Baran Hocam,
Haklısınız, ben de öyle düşünüp 09A ve 09A_Og sayfalarını oluşturdum. Onlar düzgün. Olan şey kopyalamada. Otomatik çoğaltırken bir şeyler oluyor. Sayfa içindeki bilgiler de doğru geliyor, ama baskı alanı, kenar boşlukları, yatay oluşu esas haline dönüyor. İşlemi manuel yaptığınızda hiç sorun olmuyor. Nedenini anlamadım, umarım bulurum.
Saygılarımla

Tekrar merhaba.

Mevcut Modül5'de bulunan SyfKopyala_1() kod'unu aşağıdaki şekilde değiştirerek dener misiniz?
Çünkü mevcut kopyalama işlemi boş sayfa ekleyip (şablon sayfasını kopyalamak yerine),
şablon sayfasındaki alanları, eklenen bu sayfaya kopyalama şeklinde çalışıyor.

Aşağıdaki kod ise şablon sayfalarının bütün olarak kopyasını alıyor.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][COLOR="blue"][B]Sub SyfKopyala_1()[/B][/COLOR]
Dim Sayfa As Worksheet: Dim SayfaAdi As String: Dim SyfAd As String
SnfSys = 20 - 1
For x = 1 To SnfSys
    Sheets("Ogretmen").Activate: SyfAd = Range("A2").Text: SayfaAdi = Cells(2 + x, 1).Text
    Sheets("09A").Copy After:=Sheets(Sheets.Count): Sheets("09A (2)").Name = SayfaAdi
Next: SyfAd = ""
For y = 1 To SnfSys
    Sheets("Ogretmen").Activate: SyfAd = Range("A" & 3 + SnfSys).Text: SayfaAdi = Cells(3 + SnfSys + y, 1).Text
    Sheets("09A_Og").Copy After:=Sheets(Sheets.Count): Sheets("09A_Og (2)").Name = SayfaAdi
Next: Sheets("Ogretmen").Activate
[B][COLOR="blue"]End Sub[/COLOR][/B][/FONT]

Sayın Ömer Hocam,
Her zamanki gibi muhteşemsiniz. Teşekkür ederim.
Saygılarımla

Geri