• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa bitiminde yeni sayfaya geçiş

Excel Vers. ve Dili
ofis2003
-iyi akşamlar arkadaslar.-4tane sorum olacak...
1-gecen gün arkadas yardımcı olmustu ama yaptıgı düzeltmede hata oldugunu tespit ettim.bu hata; bul a tıklayıca önceden kaydetmiş oldugum kişiyi ad a göre bul secenegine tıkladıgımda listeye göre sıraladıgında (ekte kaydettiğim yerde ali nin --9-11-13-15-16-17-18-20. Satırdakileri aşagıdaki list box ta gözükmüyor....30. Satıra kadar kaydettim ileri satırlarda hangisini gösterir hangisinin göstermez denemedim....eksik olanlar ise soyadı na göre bul a tıkladıgımda gözüküyor.eksik satırlar ad a göre bul secenegine tıkladıgımda niye gözükmüyor hata nerede?
2- kayıt yaparak a65536. Satıra geldiğinde 2.sayfaya(sheets) e otomatik gecer mi?
3-günlük kaç kişi giriş yaptıgını sayacta nasıl gösterebilirim.
4-ben ofis 2003 te calısıyorum ama bu çalısma ofis 2007 veya 2010 da da calısır mı...
Tesekkür ederim simdiden

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
-iyi akşamlar arkadaslar.-4tane sorum olacak...
1-gecen gün arkadas yardımcı olmustu ama yaptıgı düzeltmede hata oldugunu tespit ettim.bu hata; bul a tıklayıca önceden kaydetmiş oldugum kişiyi ad a göre bul secenegine tıkladıgımda listeye göre sıraladıgında (ekte kaydettiğim yerde ali nin --9-11-13-15-16-17-18-20. Satırdakileri aşagıdaki list box ta gözükmüyor....30. Satıra kadar kaydettim ileri satırlarda hangisini gösterir hangisinin göstermez denemedim....eksik olanlar ise soyadı na göre bul a tıkladıgımda gözüküyor.eksik satırlar ad a göre bul secenegine tıkladıgımda niye gözükmüyor hata nerede?
2- kayıt yaparak a65536. Satıra geldiğinde 2.sayfaya(sheets) e otomatik gecer mi?
3-günlük kaç kişi giriş yaptıgını sayacta nasıl gösterebilirim.
4-ben ofis 2003 te calısıyorum ama bu çalısma ofis 2007 veya 2010 da da calısır mı...
Tesekkür ederim simdiden
Merhaba.
1_ 9. satırda "ALİ" aslında şöyle "ALİ " yani boşluk var kodlarınızdaki arama yapan bölümündeki "LookAt:=xlWhole" yerine "LookAt:=xlPart" kullanırsanız
gözükür.

2_ Geçiyor.

3_ Bir hücreye günün tarihini atarsınız yanındaki hücreyede veri girildikçe +1
yapılabilir; bir "Label" de gösterilebilir.

4_ Evet

Form2 de kullandığınız for döngüsü verilerin artmasıyla çok ağırlaşacaktır.
Onun yerine şöyle deneyebilirsiniz.

Kod:
Private Sub cmdBul_Click()
c = 0
If txtTcNumarasi <> "" Then
lstBulunanlarListesi.Clear
adr = "d1:d65536"
aranan = txtTcNumarasi
GoTo 10
End If
If txtSoyadi <> "" Then
adr = "c1:c65536"
aranan = txtSoyadi
GoTo 10
End If
If txtAdi <> "" Then
adr = "b1:b65536"
aranan = txtAdi
GoTo 10
End If
10 For A = 1 To Sheets.Count
Set s1 = Sheets(A)
say = WorksheetFunction.CountIf(s1.Range(adr), aranan)
If say = 0 Then GoTo 20
Set hucre = s1.Range(adr).Find(What:=aranan, After:=s1.Range(adr)(1), LookAt:=xlPart)
    If Not hucre Is Nothing Then
       Adres = hucre.Address
        Do
ilk = hucre.Row
If txtTcNumarasi <> "" Then GoTo r
If txtSoyadi = "" Then GoTo r
If Len(txtSoyadi.Value) <> Len(Split(s1.Cells(ilk, "c").Value, " ")(0)) Then GoTo b
r:
lstBulunanlarListesi.AddItem
lstBulunanlarListesi.Column(0, c) = s1.Cells(ilk, "a")
lstBulunanlarListesi.Column(1, c) = s1.Cells(ilk, "b")
lstBulunanlarListesi.Column(2, c) = s1.Cells(ilk, "c")
lstBulunanlarListesi.Column(3, c) = s1.Cells(ilk, "d")
lstBulunanlarListesi.Column(4, c) = s1.Cells(ilk, "e")
lstBulunanlarListesi.Column(5, c) = s1.Cells(ilk, "f")
c = c + 1
b:
  Set hucre = s1.Range(adr).FindNext(hucre)
        Loop While Not hucre Is Nothing And hucre.Address <> Adres
    End If

20: Next
End Sub

kopyala yapıstır yaptım hata veriyor....
((((Private Sub cmdBul_Click()
c = 0
If txtTcNumarasi <> "" Then
adr = "d1:d65536"
aranan = txtTcNumarasi
GoTo 10
End If
If txtSoyadi <> "" Then
adr = "c1:c65536"
aranan = txtSoyadi
GoTo 10
End If
If txtAdi <> "" Then
adr = "b1:b65536"
aranan = txtAdi
GoTo 10
End If
10 For A = 1 To Sheets.Count
Set s1 = Sheets(A)
say = WorksheetFunction.CountIf(s1.Range(adr), aranan)
If say = 0 Then GoTo 20
Set hucre = s1.Range(adr).Find(What:=aranan, After:=s1.Range(adr)(1), LookAt:=xlPart)
If Not hucre Is Nothing Then
Adres = hucre.Address
Do
ilk = hucre.Row
If txtTcNumarasi <> "" Then GoTo r
If txtSoyadi = "" Then GoTo r
If Len(txtSoyadi.Value) <> Len(Split(s1.Cells(ilk, "c").Value, " ")(0)) Then GoTo b
r:
lstBulunanlarListesi.AddItem
lstBulunanlarListesi.Column(0, c) = s1.Cells(ilk, "a")
lstBulunanlarListesi.Column(1, c) = s1.Cells(ilk, "b")
lstBulunanlarListesi.Column(2, c) = s1.Cells(ilk, "c")
lstBulunanlarListesi.Column(3, c) = s1.Cells(ilk, "d")
lstBulunanlarListesi.Column(4, c) = s1.Cells(ilk, "e")
lstBulunanlarListesi.Column(5, c) = s1.Cells(ilk, "f")
c = c + 1
b:
Set hucre = s1.Range(adr).FindNext(hucre)
Loop While Not hucre Is Nothing And hucre.Address <> Adres
End If

20: Next
End Sub)))))

1-bul a eklemişsin ....ama bulunan kişi üzerinde değişikiklik yapamıyorum hata veriyor...demek istediğim buydu...
2-günlük kaç kişi giriş yapmıs oldugunu sayac ta bir türlü gösteremedim... burda günlük kayıt ederken giriş saati de var. o yüzden sayac ekleyemedim..
3-burda 200bin tane kayıt yapabilirmiyim.bul a tıklayınca aramada sorun yasar mı...yada access veri tabanına mı aktar malıyım..

Son düzenleme:
1-bul a eklemişsin ....ama bulunan kişi üzerinde değişikiklik yapamıyorum hata veriyor...demek istediğim buydu...
2-günlük kaç kişi giriş yapmıs oldugunu sayac ta bir türlü gösteremedim... burda günlük kayıt ederken giriş saati de var. o yüzden sayac ekleyemedim..
3-burda 200bin tane kayıt yapabilirmiyim.bul a tıklayınca aramada sorun yasar mı...yada access veri tabanına mı aktar malıyım..

1_Doğrudur...Ama form2 deki ("BUL" butonunun) "Private Sub cmdBul_Click()" altındaki kodlardaki;herhangi bir değişikliğin: ("DEĞİŞTİR" butonunun)"Private Sub cmdDegistir_Click()" altındaki kodlara herhangi etkisi olamaz. Dosyanızdaki form2 de "DEĞİŞTİR" butonunu zaten "False"

2_Saat..Dakika.ve saniye önemi yok; Dosyanızda "F" sütunu (Biçimlendirilmemiş) formatlanmamış..!

3_200 bin kayıt mümkündür. İmkanınız varsa "access" e hem atın, hem de yedekleyin.

makro

tesekkür ederim ilginiz için...benim yaptıgımda bul secenegi ile değiştir secenegi birlikte calısyordu. arkadas kasar demişti. ben o yüzden verdiği kodu ekledim kod da değiştir çalısmadı.access veri tabanına attarken kodlarda hata verdi onu da yapamadım....sayac konusunda da bir türlü yapamadım ...baska sitelere bakıyorum ama örnek bulamadım.

Geri