• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa Basıldığında Numara Artışı

Excel Vers. ve Dili
2007-türkçe
Merhabalar,

Sitedeki tüm konuları incedim ama sorunumun çözümünü malesef bulamadım.

Sorun şu: Elimde bir tablo var ve tablonun içinde bir numara kısmı var. ben sayfayı print ettikçe numara kısmının bir artması gerekli. bir nevi sayaç diyebiliriz.

Elimle yazmam mümkün değil çünkü numara sayısı neredeyse 6000'e kadar çıkıyor. Teşekkürler

Merhabalar,

Sitedeki tüm konuları incedim ama sorunumun çözümünü malesef bulamadım.

Sorun şu: Elimde bir tablo var ve tablonun içinde bir numara kısmı var. ben sayfayı print ettikçe numara kısmının bir artması gerekli. bir nevi sayaç diyebiliriz.

Elimle yazmam mümkün değil çünkü numara sayısı neredeyse 6000'e kadar çıkıyor. Teşekkürler
Merhaba,

Kodları, çalışma kitabının Thisworkbokk kısına yapıştırın.
Kod:
Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
Sheets("Sayfa1").Range("A1").Select
[a1] = [a1] + 1
End Sub

Sayfa1 ve A1 kısmını kendi çalışmanıza göre değiştirin.

Merhaba,

Kodları, çalışma kitabının Thisworkbokk kısına yapıştırın.
Kod:
Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
Sheets("Sayfa1").Range("A1").Select
[a1] = [a1] + 1
End Sub

Sayfa1 ve A1 kısmını kendi çalışmanıza göre değiştirin.

Mrb, Mahir
Makroyu kendi dosyama uyarladığımda çalıştıramadım.Yardım edebilir misin nerde yanlış yaptığımı bilemiyorum.

merhabalar,

ben excelde belirlediğim formda örneğin;b4 hücresine girdiğim sayısal değerin, aldığım her çıktıda 1 er 1 er artmasını istiyorum.

yardımcı olabilecek kimse varmı?

İstediğime çok yakın, daha açıklayıcı olması için göndermiş olduğun dosyada açıklama sheet inde açıklama yaptım.

yardımcı olabilirsen sevinirim.
teşekkürler ilgin için

Ekli dosyalar

hocam visual basic den anlamıyorum hazır makro yapabiliyorum yardımcı olmak isterdim ...

Siz seri numaralarını önceden belirleyip bir kere yazdır dediğinizde tüm etiketlerin peşpeşe ve seri numaları arttırılmış şekilde mi basılmasını istiyorsunuz yoksa her etiket için ayrı ayrı yazdır komutu verip her yazdırışınızda seri numarasının değişmesini mi istiyorsunuz?

Eğer tek komutla tüm etiketlerin arka arkaya yazdırılmasını istiyorsanız aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayın. Daha sonra sayfanıza bir düğme ekleyip makro olarak etiket makrosunu gösterin. Düğmeye bastığınızda önce başlangıç seri numarasını soracak, sonra bitiş seri numarasını soracak, son olarak kaç adet etiket basılacağını hesaplayıp size emin misiniz diye soracak; evet dediğinizde sıralı olarak etiketleri yazdıracaktır.

Kod:
Sub etiket()
Dim sm As Worksheet

Set sm = Sheets("etiket")

ilk = InputBox("Başlangıç seri numarasını giriniz")
son = InputBox("Bitiş seri numarasını giriniz")

yazdır = MsgBox(son - ilk + 1 & " adet etiket bastırılacaktır: emin misin?", vbYesNo, "Print")
If yazdır = vbYes Then
For i = ilk To son
sm.Range("g16") = i
sm.PrintOut Copies:=1
Next
End If

End Sub

Mrb, Mahir
Makroyu kendi dosyama uyarladığımda çalıştıramadım.Yardım edebilir misin nerde yanlış yaptığımı bilemiyorum.

Merhaba Sn: Mahir beyden af dileyerek
Mahir beyin kodlarını dosyanıza uyarladım
incelermisiniz

Ekli dosyalar

yusuf44, tşk ederim tam istediğim gibi, bu kodlar işimi gördü :)

gurbuzmeydan08, ilgin için tşkler.

Merhaba Sn: Mahir beyden af dileyerek
Mahir beyin kodlarını dosyanıza uyarladım
incelermisiniz

numan bey, tşkler ilginiz için dosyayı inceledim.
bu kodlarda şöyle bir problem var;her print dediğim zaman g16 daki değer artıyor.
tek seferde 200 adet print dediğimde 200 adet çıktının g16 daki değerleri aynı oluyordu.

yusuf44 'ün yazmış olduğu kodlarla oldu.

tşkler.

merhaba,

yusuf44 ustamizin yazmis oldugu asagidaki kodlarda önce baslangic sayisini, sonra bitis sayisini sorup kac sayfa basilacagini belirtiyor. bu kodlarda benim her zaman baslangic 1 oldugu icin 1.ve 3.uyariyi almadan direk baski yapabilmem icin kodlarda nasil bir degisiklik yapilmasi gerekiyor acaba. tesekkür ederim.

Sub etiket()
Dim sm As Worksheet

Set sm = Sheets("etiket")

ilk = InputBox("Başlangıç seri numarasını giriniz")
son = InputBox("Bitiş seri numarasını giriniz")

yazdır = MsgBox(son - ilk + 1 & " adet etiket bastırılacaktır: emin misin?", vbYesNo, "Print")
If yazdır = vbYes Then
For i = ilk To son
sm.Range("g16") = i
sm.PrintOut Copies:=1
Next
End If

End Sub

Geri