• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfa adres

Merhaba

Excel dosyasında birinci sıradaki sayfayı kod yazarken nasıl belirtebilirim. Sayfa adını yazarak işime yaramıyor çünkü sayfa ismi değişebiliyor.

Merhaba

Excel dosyasında birinci sıradaki sayfayı kod yazarken nasıl belirtebilirim. Sayfa adını yazarak işime yaramıyor çünkü sayfa ismi değişebiliyor.
Merhaba,

Kod:
 Sheets(1).Select

Merhaba,

Range("A1").Value = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path & "\[B.xlsx]14'!R1C1")

Ben bu kodu kullanarak B isimli excel dosyasının 14 adındaki sayfasından veri alıyorum.

Ancak 14 değişebiliyor ,ancak hep ilk sırada o yüzden buraya ne yazmalıyım 14 yerine

Saygılarımla,

İsimden ziyade oluşturulmuş kaçıncı sayfa ona bakın.
İlk sırada olması 1 anlamına gelmez, yeri değiştirilmiş olabilir.

Oluşturulmuş 1.sayfa her zaman ,dosya devamlı değişiyor.Ancak dosyanın ismini her seferinde aynı kaydediyorum.Fakat sayfa ismini aktarım yaptığım muhasebe programı veriyor.Ve karmaşık sayılar yer alıyor her seferinde (ama dosyada tek sayfa oluştuğu için oluşturulan ilk sayfa),bu yüzden bu makroda sayfa ismi yerine 1.oluşturulmuş sayfayı nasıl tarif edebilirim.

Oluşturulmuş 1.sayfa her zaman ,dosya devamlı değişiyor.Ancak dosyanın ismini her seferinde aynı kaydediyorum.Fakat sayfa ismini aktarım yaptığım muhasebe programı veriyor.Ve karmaşık sayılar yer alıyor her seferinde (ama dosyada tek sayfa oluştuğu için oluşturulan ilk sayfa),bu yüzden bu makroda sayfa ismi yerine 1.oluşturulmuş sayfayı nasıl tarif edebilirim.

Bunu denermisiniz.

Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Klasor = ThisWorkbook.Path & "\"
Dosya = "B.xlsx"
deg = "'" & Klasor & "[" & Dosya & "]" & x & "'!R"
Cells(1, 1).Value = "=" & deg & 1 & "C" & 1
Cells(1, 1).Replace What:="=", Replacement:=""
alan1 = Worksheets(ActiveSheet.Name).Cells(1, 1).Value
For k = 1 To Len(alan1)
If Mid(alan1, k, 1) = "]" Then
yer = (Len(alan1) - 6 - k)
zaman = Mid(alan1, k + 1, yer)
End If
Next
sayfaadi = zaman
deg = "'" & Klasor & "[" & Dosya & "]" & sayfaadi & "'!R1C1"
Range("A1").Value = Application.ExecuteExcel4Macro(deg)
End Sub

Geri