• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

sayfa adları ve sayfadaki hücredeki bilgileri diğer sayfada görmek

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
merhaba arkadaşlar veresiye defteri yaptım. ilk sayfada müşterilerin bulunduğu liste var. diğer sayfalarda da her müşteri için ayrı sayfa var. bu sayfadaki bazı hücredeki bilgileri ve sayfanın adını ilk sayfadaki listede görmek istiyorum. aynı zamanda listeden müşterinin adını tıklayıp onun sayfasına gitmek istiyorum. = yapıp diğer sayfaya gidip hücreyi seçiyorum fakat bu şekilde 3 4 tane hücre var ve 100-150 tane sayfam var. tek tek olmuyor. makro ile otomatik sayfa ekleyip o sayfadaki bilgileri ana sayfaya ekleyebilir miyim. yardımcı olursanız sevinirim. dosyayı ekledim renklerle aktarılacak yerleri belirttim.

veresiye.xlsx - 43 KB

Son düzenleme:
Merhaba,

Alternatif olsun.

VBA ekranına geçin ve "BuÇalışmaKitabı" sayfasının kod bölümüne aşağıdaki kodları yapıştırın.
Yapılan: Müşteriler sayfası B4 ve sonrası satırlara gireceğiniz verilerin üzerine çift tıklarsanız, (o isimde bir sayfa yoksa "boş" sayfasının şablonuna göre) yeni bir sayfa açar, sayfa varsa o sayfaya gider.
Herhangi bir sayfada bir hücreye çift tıklarsanız "müşteriler" sayfasına gidersiniz.

İlave işlemler: Müşteriler sayfası E3 hücresine aşağıdaki formülü yazıp alt satırlara kopyalayın, bu işlem sonunda yeni açılan sayfanın K3 deki bakiye değerlerini bu sütuna getirmiş olursunuz. Aynı mantıkla diğer hücrelere de K3 adresini değiştirerek bu formülü ilave edebilirsiniz.

=EĞERHATA(DOLAYLI("'"&B4&"'!K3");"")

Kod:
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal sh As Object, _
    ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

Dim sor As String, sayfa As String

If ActiveSheet.Name = "MÜŞTERİLER" Then
        If Intersect(Target, Range("B4:B" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
    End If

On Error GoTo atla

If ActiveSheet.Name <> "MÜŞTERİLER" Then
        Sheets("MÜŞTERİLER").Select
    Else
        sayfa = Target.Value
        If sayfa <> "" Then Sheets(sayfa).Select
    End If
    Exit Sub
atla:
    sor = MsgBox(Target.Value & " Adlı Sayfa Yok, Eklemek İster Misiniz? ", vbYesNo, "excel.web.tr")
    If sor = vbYes Then
        Sheets("boş").Copy After:=Sheets(Sheets.Count)
        ActiveSheet.Name = Target.Value
    End If

End Sub

.

Merhaba,

Alternatif olsun.

VBA ekranına geçin ve "BuÇalışmaKitabı" sayfasının kod bölümüne aşağıdaki kodları yapıştırın.
Yapılan: Müşteriler sayfası B4 ve sonrası satırlara gireceğiniz verilerin üzerine çift tıklarsanız, (o isimde bir sayfa yoksa "boş" sayfasının şablonuna göre) yeni bir sayfa açar, sayfa varsa o sayfaya gider.
Herhangi bir sayfada bir hücreye çift tıklarsanız "müşteriler" sayfasına gidersiniz.

İlave işlemler: Müşteriler sayfası E3 hücresine aşağıdaki formülü yazıp alt satırlara kopyalayın, bu işlem sonunda yeni açılan sayfanın K3 deki bakiye değerlerini bu sütuna getirmiş olursunuz. Aynı mantıkla diğer hücrelere de K3 adresini değiştirerek bu formülü ilave edebilirsiniz.

=EĞERHATA(DOLAYLI("'"&B4&"'!K3");"")

Kod:
Private Sub Workbook_SheetBeforeDoubleClick(ByVal sh As Object, _
    ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)

Dim sor As String, sayfa As String

If ActiveSheet.Name = "MÜŞTERİLER" Then
        If Intersect(Target, Range("B4:B" & Rows.Count)) Is Nothing Then Exit Sub
    End If

On Error GoTo atla

If ActiveSheet.Name <> "MÜŞTERİLER" Then
        Sheets("MÜŞTERİLER").Select
    Else
        sayfa = Target.Value
        If sayfa <> "" Then Sheets(sayfa).Select
    End If
    Exit Sub
atla:
    sor = MsgBox(Target.Value & " Adlı Sayfa Yok, Eklemek İster Misiniz? ", vbYesNo, "excel.web.tr")
    If sor = vbYes Then
        Sheets("boş").Copy After:=Sheets(Sheets.Count)
        ActiveSheet.Name = Target.Value
    End If

End Sub

.

Hocam teşekkür ederim. Fakat kodları yapıştırdım çift tıklayınca bişey olmuyor. diğer formül çalıştı

Alternatif olsun.
1)Müşteriler B4 hücresinden itibaren yazdığınız müşterilere açılışda boş sayfasının kopyayını oluşturarak sayfa açar.
2)Müşteriler B4 hücresinden itibaren ilgili sayfalara link oluşturur.
https://www.dosyaupload.com/egsL

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri