• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa Açılınca Yazdırsın, Hücredeki sayıyı değiştirip tekrar yazdırsın

Ahmet ÖZGÜR

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 TR Office 2007 Office 2010
Merhaba,

Userform ile bir çalışma yapmaya başladım ama yer yer takılıyorum, Excel Web sitesinden aldığım yardımların yanı sıra bu mesafeyi ancak alabildim.

Sorunum şu Userform ile yazıları excel de belirli hücrelere yazdırabiliyorum yazdır dediğimde ceki-listesi sayfasını yazdırıyor.

Fakat bir sayfam daha var onunda ismi XXX bu sayfayı userformdaki ComboBox yardımı ile açtığımda yazdırmaya başlasın ve F18 hücresindeki sayıyı 1 artırsın tekrar yazdırsın F18 hücresindeki sayı H18 hücresindeki sayıya eşit olunca yazdırsın ve yazdırmayı durdursun.

Bu konu hakkında yardımınıza ihtiyacım var..

Birde Userform üzerindeki TextBox içerisindeki sayıkları toplam TextBox una toplama işlemi ile nasıl alabilirim

Ekli dosyalar

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
On Error Resume Next
Sheets(ComboBox1.Text).Select
For i = Sheets(ComboBox1.Text).Range("F18") To Sheets(ComboBox1.Text).Range("H18")
    Sheets(ComboBox1.Text).Range("F18") = Sheets(ComboBox1.Text).Range("F18") + 1
    Sheets(ComboBox1.Text).PrintOut
Next i
End Sub

ASKM teşekkürler, ufak bir sorun var

xxx sayfası açılınca F18 de aktif 1 sayısı var iken yazdırıp sonrasında 1 artırıp yazdırmalı f18 ve H18 sayı olarak aynı sayıya ulaşınca yazdırıp h18 i geçince durmalı, XXX sayfasını açıyor 1' i 2 yapıp yazdırıyor

Son düzenleme:
Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
On Error Resume Next
Sheets(ComboBox1.Text).Select
For i = Sheets(ComboBox1.Text).Range("F18") To Sheets(ComboBox1.Text).Range("H18")+1
   Sheets(ComboBox1.Text).PrintOut
   Sheets(ComboBox1.Text).Range("F18") = Sheets(ComboBox1.Text).Range("F18") + 1
Next i
End Sub

Sayın ASKM

h18 hücresinde 2 var iken f18 hücresi 2 de durmuyor 3 e geçip onuda yazdırıyor

Sheets(ComboBox1.Text).Range("H18")+1 deki artı biri silip deneyin.

Tamamdır. Teşekkür ederim

Userform üzerindeki TextBox içerisindeki sayıları toplam TextBox una toplama işlemi ile nasıl alabilirim kısa bir bilgi verebilirmisiniz.

CDbl(Textbox1.text)+CDbl(Textbox2.text) şeklinde deneyin.

Rica ederim. Kolay gelsin.

Merhaba

Konuyu Tekrar Açacağım

Son düzenleme:
Geri