• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa 2 den sayfa 3 e çekilen verilerinin puan sıralamasına göre dizilmesi

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Sayfa3 teki tablonun öğrenci puanlarına göre sıralanması gerekiyor hücrelerde formül olduğu için ben beceremedim.
.sayfa3 teki veriler sayfa2 den birleştir formülü ile çağrılıyor.(Bu arada birleştir formülünüde sanırım acemice yaptım yönlendirmelerinizi bekliyorum...)

Bu tablonun yazıcı ile çıktısı da alınacağından öğrenci olmayan satırlarda formül 0 vermemeli

ekteki dosyada 3. sayfaya desteklerinizi bekliyorum
(Görsel,farklı förmüller vb)

Bitince herkesin işine yarayacak bir program olacak sanırım...

ilginize şimdiden teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

Bence Sayfa1'deki verileri metni sütunlara dönüştür komutuyla ayırırsanız işiniz çok daha kolaylaşır bu formüllerin bir çoğuna gerek kalmaz. Optik okuyucudan sanırım bu veriler. Onların veri dosyalarında her alan için uzunluk sabittir, sabit uzunluğa göre metni sütunlara dönüştürebilirsiniz.

veriler optik okuyucudan fakat metni sutünlara ayırmayı her defasında yapmak zaman alıyor bu sebepten ötürü formül gerekli sanırım ..sıkıntı en son hali sıralamada..

ben biraz düzelttim forumda bulduklarımla ama bazı değerleri doğru alamadım

dosyayı ekliyorum sayfa3 e bir göz atarsanız işin içinden çıkamadım...
desteklerinizi bekliyorum

Ekli dosyalar

Merhaba
İyi Çalışmalar
Dosyanız Ektedir

Son düzenleme:
üstat emeğinize sağlık
fakat amacımız puan sıralı liste oluşturabilmek

Puan Durumuna Göre
Büyükten Küçüğe Veya
Küçükten Büyüğe
Denermisiniz

Son düzenleme:
Testereci usta öğrenci sayısı artınca sıkıntı çıktı ..şu an bir çözüm üretemedim akşama tekrar bakarım tekrar tşkler

Sayfa2 GD sütununda bulunan RANK işlevindeki $HB$3:$HE$26 adresi ile Sayfa3 deki düşeyara formüllerinde yer alan Sayfa2!$GE$3:$HE$26 adreslerindeki $HE$26 sabitini ihtiyaca göre örneğin $HE$75 gibi bir değerle değiştirirseniz problem ortadan kalkar. Tabiatıyla tüm formülleri de aşağıya çektirmeniz gerekiyor. Esas itibariyle fiktif hesaplamaların yapıldığı çok sayıdaki sütunun silinmesi dosyanızı sadeleştirerek daha kullanılabilir hale getirecektir.

Geri