• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Sayfa 1 deki verilerin bazılarını sayfa 2 deki belirli Yerlere Kopayalama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fatcem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
Merhaba,
Eklediğim örnekteki dosyadaki sayfa 1 deki verileri sayfa 2 de belirli yerlere kopyalamak istiyorum. Asıl aldığım rapor sayfa 1 ama ben onu başka bir yerde import edebilmek için sayfa2 deki düzene getirmem gerekiyor.

Sayfa 2 de gerekli yerlere açıklama ekledim,

Yardımlarınızı bekliyorum,

Şimdiden teşekkürler.

http://s3.dosya.tc/server8/isdbhd/Report_Duzenleme.xlsx.html

İlginiz için öok teşekkürler,

Birkaç şey daha yapmam gerekti yine mümkünse yardımlarınızı isteyecem

aynı dosya için konuşuyorum. Sayfa 2 deki vergi (F) sütunu kısmındaki formuülü yanlış anlatmışım doğrusu

Sayfa 2 deki "F" sütununa sayfa 1 deki =((G2-(K2/0,18)+K2)) eğer tam sayı değilse 50 den aşağ aşağı yuvarlanacak eğer 50 den yukarı ise yukarı yuvarlanacak şeklindeformulünü yazdırmak istiyorum.

sayfa 2 deki G sütununa Sayfa 1 "I" sütunundaki değer eksi sayfa 2 deki "F" sütünu işlemi sonucunu yazdırmak istiyorum,

İlginiz için teşekkürler...

İlginiz için öok teşekkürler,

Birkaç şey daha yapmam gerekti yine mümkünse yardımlarınızı isteyecem

aynı dosya için konuşuyorum. Sayfa 2 deki vergi (F) sütunu kısmındaki formuülü yanlış anlatmışım doğrusu

Sayfa 2 deki "F" sütununa sayfa 1 deki =((G2-(K2/0,18)+K2)) eğer tam sayı değilse 50 den aşağ aşağı yuvarlanacak eğer 50 den yukarı ise yukarı yuvarlanacak şeklindeformulünü yazdırmak istiyorum.

sayfa 2 deki G sütununa Sayfa 1 "I" sütunundaki değer eksi sayfa 2 deki "F" sütünu işlemi sonucunu yazdırmak istiyorum,

İlginiz için teşekkürler...

Kardeşim formüle gerek yok,
Sütunu seçin
Biçim => Hücreler => Sayı => ondalık sayısını 0 yapın
Tamamdır..

Sanırım asıl sorunum bana gele raporda para ondalık nokta ile gösterilmiş ilk olarak onları topluca virgül olarak değiştirmrm gerekiyor.

Son düzenleme:
savas_145 bey merhaba,

ellerinize sağlık çok faydanız dokundu sonrasında yazdıgım sıkıntıları hallettim yalnız bir sıkıntı var.

Dosyada sayfa birdeki "Q" sütünunda kileri (parkur yazan ESB\VAN\ESB) kopyalayıp parçalarken bazen böle 3 lü bazen 2 li bazen de enfazla 5 li olabiliyor (ESB\IST\VAN\IST\ESB) Veya (ESB\IST) gibi,

Sizin yaptığınız şekile 2 li olduğu zaman parkur 3 e yine 2. sini kopyalıyor

Kolay Gelsin...

Savaş bey yardımcı olabilirmisiniz

Teşekkürler...

Ben max kac veriniz oldugunu bilemem. Gonderdiginiz dosyaya gore hazirlarim.onu en basta hazirlarken şöyle şöyle de olabir diye siz belirteceksiniz.bir suredir girmiyordum internete firsatim olursa bu gece bakarım. Olmadı yarin duzenler gonderirim

Savas Bey tekrar merhaba,

Şuan için istediğimi yapıyorum, Fakat 1 adet de makro çalıştırıyorum,

Acaba aşağıda çalıştırdığım vergi hesaplama makrosunu makro kullanmadan direk sizin gönderdiğiniz dosyada formül olarak yapabilirmiyiz,

Son Makrolu halini ekliyorum, Amacım makroyu formul ile yapıp işimi kısaltmak,

http://s3.dosya.tc/server8/iewu7m/THY_2016_RAPOR_AKTARIM.rar.html

Makro

Sub VERGI()

Dim X As Long, Satir As Long, Sayfa As Worksheet

Set Sayfa = Sheets("Sayfa1")

Satir = Sayfa.Cells(Sayfa.Rows.Count, "A").End(3).Row

For X = 2 To Satir
If Cells(X, "K") <> 0 Then
Cells(X, "W") = Cells(X, "G") - (Cells(X, "K") / 0.18 + Cells(X, "K"))
If Cells(X, "W") <> 0 Then
If Abs(Cells(X, "W")) - Int(Abs(Cells(X, "X"))) > 0 Then
Cells(X, "W") = WorksheetFunction.Round(Cells(X, "W"), 0)

End If
End If
End If
Next

End Sub

Son düzenleme:
Aslında Ben formülüde yazabiliyorum ama sonucun aşağı yada yukuraı yuvarlama yaparak yazmasını sağlayamadım. Böle yapmam gerekiyor çünkü rapou import ettiğim yer hücrenin değerini alıyor, basamağı gizlemekle olmuyor.
Ayıca sizin yaptığınız gibi eğer sayfa 1 de değer var ise yatırmak istiyorum 0 sonucu yazılmasın istiyorum.

Formül

=Sayfa1!G2-(Sayfa1!K2/0.18+Sayfa1!K2)

Yada Tam tersi tüm bu formülleri makro ile yapıp makroyu çalıştırdığımda tüm formüllerini uygulanarak sayfa2 deki sonuçları başka bir xls dosyası olarak farklı kaydetmek olabilir.

Çok teşekkürler...

teşekkürler

malesef kodlama kısmından anlamıyorum. ama formül kısmında yardım ederim. ancak makrolar her zaman daha pratiktir. şişen satır ve sütun sayılarına bakmaksızın istediğiniz işlemi kısa sürede tamamlar. formüller ise çok verili excellerde pc de donmalara ve geç süren hesaplamalara neden olur. tavsiyem mümkün olduğunca makro kullanmanız olur.
şimdim sorunuza gelince dosyanızda formülü hangi hücrede çalıştıracaksınız, hangi hücrenin boş olup olmamasına göre formül çalışacak, yuvarlama ondalık kısmında mı olacak yoksa tam sayıyamı olacak ve yukarımı aşağımı yuvarlamak istiyorsunuz.
evde olmadığıma dosyanızı inceleyemiyorum. bugun dırsat bulamazsam, sorularımın yanıtına göre yarın düzenler gönderirim.

Geri