• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

SAYDIRMA - Hucreyi Karsilik Geldigi Baska Hucredeki Bir Degere Gore Saydirma

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
=EĞER(SOLDAN(Z3;3)="!!!";"";EĞERSAY($A$6:$A$18;Y3))

DOSYAYI İNDİR
.

Cok tesekkur ederim Orion1, aslinda bunu excel de eklemeyi unutmusum. Benim hatam o nedenle. Vermis oldugun cozum tikir tikir calisiyor. Fakat excelin icinde ornegin ismi "a" olan kisinin adresi "!!! melih sokak" olarak yazili. Peki ben ana tabloda (solda) , ismi a olup yaninda !!! isareti olmaksizin "yunus sokak" gibi bir adres koyarsam , !!! isareti olmadigi icin onceden yazilmis olan tum a'lari saydiricak. fakat ben yaninda !!! isareti olan adrese ait olanlari saydirmak istemiyorum .aslinda vermis oldugun formul ayni isimde olmayan kisilerin isimlerini saydirmak icin calisti fakat ismi ayni olup adresleri farkli olan iki yerden biri !!! isaretine sahip,digeri !!! isaretine sahip degil ise, bu durumda !!! isareti olmayan adrese ait a'lari saydirmak istedigimizde tum a'lari saydiricak. fakat ben sadece !!! isareti olmayan adreste oturan a'lari saydirmak istiyorum. bu ayni sey b,c,d hangi adres gelirse gecerli... aslinda ayni seyi tekrarlamis oldum. acik degil ise cevabini bekliyorum... cok tesekkurler

Son düzenleme:
ben bunu karisik anlattim galiba yada hicbir sekilde cozumu yok sanirim ? :(. Icinde !!! isareti olan hucreye karsilik gelen hucredekileri saydirmak derdim kisa bir cumleyle anlatmam ggerekirse.. :(

Yüklediğiniz excel dosyanızdaki örneğinize göre:

A ve B sütunlarında yer alan "ANA TABLO" daki verilere göre(ANA TABLO'nuzda başında !!! olan herhangibir Adres bulunmuyor),
İkinci "KAYNAK TABLO" da yani; AA3,AA4......AA10 hücrelerindeki "İstediğim Sayım" değerleriniz ne olmalı?(Manuel olarak belirtiniz)

Sorduğunuz soruya istediğiniz cevabı alabilmeniz için NET bir örnek ve anlatımınız olması gerekir.

Merhabalar,
Hücre içerisinde !!! (3 adet) ünlem işaretleri olduğu durumlarda doğru sonuç verecektir. (soruyu doğru anladıysam)
  • A1:A38 aralığına Sokak isimleri,
  • B1:B38 aralığına verileriniz, (boş verilerinizin de olduğu aralık)
girerek deneyiniz.

Sonuç için;
Kod:
=TOPLA(UZUNLUK(YERİNEKOY(A1:A38;{"";"!!!"};))*{1;-1}*(B1:B38<>""))/3
[COLOR="blue"]Formül dizi formülüdür. CTRL + SHIFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Uitser Madina

Sayın bzace yazdığınız aşağıdaki kodu orion1 üyenin eklediği dosyanın hangi hücresine yerleştirmem gerekecek ab3:ab10 aralığına kopyaladım hep sıfır değeri verdi..
yardım edermisiniz.

=TOPLA(UZUNLUK(YERİNEKOY(A1:A38;{"";"!!!"};))*{1;-1}*(B1:B38<>""))/3
Formül dizi formülüdür. CTRL + SHIFT + ENTER ile tamamlayınız.

Sayın KMLZDMR,
Kod:
=TOPLA(UZUNLUK(YERİNEKOY(Z3:Z10;{"";"!!!"};))*{1;-1}*(Y3:Y10<>""))/3
Formülü bu şekilde yenilemelisiniz.
Dizi formülü olduğunu unutmayınız.

Teşekkür sağ alanı görmemiştim.
FORMÜLDE GEÇEN *{1;-1} HANGİ İŞLEMİ YAPIYOR.

Sn. KMLZDMR,
Biraz geç oldu kusura bakmayınız yeni fark ettim.
{1;-1} ifadesi kısacası uzunluk farkını bulmak için kullanıyoruz.
Bu işlemi Formül değerlendir kısmından rahatlıkla görebilirsiniz.

Örnek;
Verimizi Jane!!! olsun.
Formülde YERİNEKOY(Z3:Z10;{"";"!!!"} kısmı bize YERİNEKOY(Jane!!!;Jane sonucunu döndürecektir.

Sonraki adım;
UZUNLUK formülü yardımıyla bu verilerin kaç karakter olduğunu buluyoruz.

Jane!!! = 7 karakter
Jane = 4 karakter

{1;-1} ifadesi bu kısımda işleme giriyor. İlk verimiz her zaman daha büyük olacağından ilk verimizi (Jane!!!) 1 ile ikinci verimizi (Jane) -1 ile çarpıyoruz ki verimiz içerisinde yer alan !!! şartımızın kaç kere geçtiğinizi bulalım.
(7-4=3)/3=1

Merhaba bzace,

paylasmis oldugun formulu orion1'in ekledigi dosyada oylesine bir bakmak amacli denedim ama nasil bir sonuc alabilecegimi henuz bilmiyrm cunku formul hatali diyor ? dogru sutuna veya hucrye yerlestirdigimden eminim ama bilemedim hata nedir. baska yararlanmak isteyen olursa diye tekrar yazmak istedim

aciklama dosyamda da belirttiim gibi ornegin iki tane ALI isimli sahislar vebu iki sahis farkli adreslerde oturan kisiler ise ve bu iki farkli adresten birinin basinda !!! isareti var ise sayet o !!! isaretinin oldugu adrese karsilik gelen aliyi saymadan bana adresinin basinda !!! isareti olmayan alileri sayip yazsin istiyordum. ayni sekilde veli osman diger isimler ve karsisindaki adresler icinde gecerli .. orion1 in paylastigi formul kisilerin isimleri farkli oldugunda calisiyordu fakat senin adin ali benim adim da ali ve biz farkli adreeslerde yasiyorsak ve benim adresimin basinda !!! iusareti var ise ben aliler sayildiginda o toplama dahil edilmemeliim. sanirim acik oldu..

Sn. hayaletinizi,
Sorunuzu pek anlamadım ama deneyiniz.
  • A1:A4 aralığına !!! işareti olan veriler,
  • B1:B4 aralığına dolu yada boş olan veriler,
Kod:
=TOPLA(EHATA(MBUL("!!!";A1:A4))*(B1:B4<>""))
[COLOR="Blue"]Formül dizi formülüdür.CTRL + SHIFT + ENTER ile tamamlayınız.[/COLOR]

Merhaba bzace , aslinda en somn yaptigim aciklamayi eskiden yazdigim aciklamayi okuyup karisik buldugum icin yeniden yazmak istedim ama nasil anlatabilecegimi bilemedim. bir kez daha deneyeyim/ bu arada paylasmis oldugun formul cAlismadi. deger hatasi aliyorum VEYA calistirdigimda da beklenen sonuctan cok daha farkli sonuc veriyor. yukarida anlatmak istedigim soyle ki basit aslinda. Orion1 'in bu konunun en basinda paylastigi formultamamen dogru formul . hatirlatmakamacli orion1 soyle bir formul paylasmisti. Orion1in paylastigi dosyayi indirip daha rahatlikla gorulebilir aslinda (En sagda ISTEDIGIM SAYI isimli tablo altinda.)>
Kod:
=EĞER(SOLDAN(Z3;3)="!!!";"";EĞERSAY($A$6:$A$18;Y3))

Bu kod yalniz su durumda calismiyordu>> Kodun ilk kontrol ettigi Z sutununda icinde !!! isareti OLMAYAN hucreye(veya adrese) karsilik gelen Kisi ismini(Y sutunundan baz alarak) A sutununda bul ve hepsini say idi. simdi burada hata su> Y sutununda karsilik geldigi adresin basinda !!! isareti OLMAYAN X kisisi var ve yine Y sutununda karsilik geldigi farkli bir adresin basinda !!! isareti OLAN ayni isimde X kisisi(baska bir sahis) kisisi var. orion1 in paylastigi formul bu farkli adreslerde oturan fakat ayni isme sahip kisileri saydiriyordu. sorun buydu.. asagida dosya ekledim Y VE Z sutununda kirmizi ile yazdigim boslugun sayimi YANLIS. cunku bana oteki adrese karsilik gelen ayni isimdeki kisi sayisini veriyor sirf basinda !!! olmadigi icin..
DOSYA LINK> http://s6.dosya.tc/server/2qp1mm/hayaletinizi-saydirma.xlsx.html

AA3 hücresine yazıp aşağı doğru sürükleyiniz.
Kod:
=TOPLA(EĞER((B$6:B$19=Z3)*(A$6:A$19=Y3);1))
Dizi formülüdür.

iste bekledigim formul. bzace sorun cozuldu. bu formul tam olarak ne istiyorsam onu yapiyor suan. tikir tikir calisiyor. cok tesekkurler vakit ayirip ugrastigin icin.

omer.baran bunu ben de simdi kesfetmis oldum. Aslinda formulu paylastiktan sonra kendisi bana ozel mesaj atti ilgilenip daha iyi aciklamam icin ama gerek kalmadi sagolsun halletmis oldu cokta. Tekrar tesekkurler. Saygilar.

Geri