• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satış toplam hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ugurus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Arkadaşlar. nasıl anlatacağım bilmiyorum.
bilgim yetersiz olduğu için bir yere kadar basit birşey yaptım ama belki sizlerin daha iyi bir fikri vardır.

öncelikle ihtiyacım ne onu anlatayım.

şimdi fotoğraf çekip satıyoruz. gün içi fotoğraf çekip müşterilere gösterip satıyoruz.
müşteri geliyor fotoğrafı seçiyor. tutarı ödüyor alıyor.

Tutar Dolar Euro Frank Turk lirası oluyor. bi günde bazen 1 bazen 30 farklı satış oluyor.
belli aralıklar ile kaç para satış yapmışım kaç para % alacağım hesaplanır.
Ben bunu otomatik hesaplatmak istiyorum.
bu hesaplama bazen 5 bazende 10 bazen başka bi gün.

ben günlük yaptığım satışları eklemek istiyorum . ayrı ayrı doviz cinsinden.

sonra bi kutudan tarih aralığını seçeyim. atıyorum ayın 10 u ile 15 i arasında bana ilgili satırlardan verileri çekip toplasın gerekli satırlara . değişik döviz cinsi ile yanında %20 tutarı ile beraber yazsın istiyorum.

basit bir şekilde yapmaya başladığım şey ile ilgili resim ekliyorum. kullandığım basit formüller ile

http://imageshack.com/a/img661/6382/lcDYKy.png
http://imageshack.com/a/img910/2262/gGfEGl.png
http://imageshack.com/a/img905/3936/TyFGM1.png

TyFGM1.png

bu işlemleri 6 ay boyunca yapmam lazım.
nasıl bi mantık yürütüp yapabilirim bilmiyorum excel bilgimde çok yok zaten. 10 sene oldu kullanmayalı.
kendim basit bir şekilde yapabilmek için akşama gün sonuna kadar olan satışları elde toplayıp toplam sonucu ilgili günün satırına ilgili döviz cinsinden yazayım dedim. resimde görüldüğü gibi.
sonra en altta ekleme yaptığım günlerin toplamı yazılıp yüzdeleri hesaplanacak şekilde ayarladım

ama aradan herhangi bi tarihi seçme olayını beceremedim.

Merhaba,

Sitede ; ETopla ve/veya Topla.Çarpım formüllerini inceleyin,

Formülleri, Ara düğmesi ile aratarak bulabilir siniz.

Yada dosya.tc ve benzeri sitelere, örnekli, sonuçları elle girilmiş dosya ekleyiniz.

Kolay gelsin.

O site uckagitci herhalde . Ben şimdi telefondayim . Banada yasaklı dosya dedi sonra iPhone virüs bulaştı dedi tarama yapayım dedi . Bizde salagiz yedik . Baska bir yere yukleyipp tekrar yazacağım .

başka bir yere yükledim ve yukarıdaki mesajda güncelledim

teşekkür ederim. sende mesajında editlersen iyi olur

Vardar07 evet istediğim bunun gibi birşey .

Kabaca bu aslında .

Bu başlangıç ve bitiş tarihlerini.yazma yerine Takvim'den seçme olabilir mı Yada listeden
O kutunun saginda ok olsun tıklayım seceyim icinden .
Zorsa problem değil Buda is görür .

Merak ettigim bir konu sadece sağdaki yeni yerde mı formül yazdın ? Yoksa ilk sütunlarda da degisiklik yaptın mı ?

Bu dosya tam olarak excel 2010 da çalışıyor ama mac te numbers ta çalışmıyor . Yaptıklarını bir sekilde mac teki programa uyarlamam lazım . Bende ingiliZce macosx numbers

resimeki gibi hata veriyor ilgili kısımda
k09Mf4.png

"Merak ettigim bir konu sadece sağdaki yeni yerde mı formül yazdın ? Yoksa ilk sütunlarda da degisiklik yaptın mı ? "
Hayır hiç bir değişiklik yapmadan sadece başlangıç ve bitiş tarihlerini normal tarih olarak yazıp istediğiniz yerlere göre formuller yazıldı.
Macosx numbers kullanmadığım için fikir yürütemiyeceğim. Cep telefonunda kullanıyorsan Kingsoft office dene derim. Makro programlar hariç fonksiyonlar çalışıyor.

Teşekkür ederim benim için büyük bi gelişme oldu

Geri