• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satış Primi Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Merhaba;
Ekli dosya 2 plasiyere ait satış rakamları var. P1,P2,P3 toplayarak brüt satışı oluştursun. P1,P2,P3 satış iadelerini toplayarak toplam satış iadelerini oluştursun. Hem P1,P2,P3 hemde toplam satışlardan iadeleri düşürek net satışlarını oluştursun hem de genel net satışı oluştursun. Limitleri her plasiyer için manuel olarak gireceğiz. Net satışlardan limidi düşerek prime esas kazancı bulsun. Prime esas kazancın içindeki P1,P2,P3 paylarını net satışların içindeki yüzdelerini bularak 7.825 tl'yi bu yüzdelere göre dağıtsın. Prim dağılımı sonucu çıkan tutarları prim oranları ile çarparak prim tutarını bulsun.Yalnız net satışların tutarı limitim altında kalır yani prime esas kazanç negatif (-) çıkarsa hiç hesaplama yapmasın.Sonuçlar sıfır olsun. Ayrıca eksi çıkan prime easa kazanç KIRMIZI olsun.Örnegin 11.500 Tl kırımız yazsın. Emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlarr:yardim::yardim::yardim:

Ekli dosyalar

Selamlar,

Siz zaten büyük bir bölümünü formüllemişsiniz. Bende son istediklerinizi uyguladım. İncelermisiniz.

Ekli dosyalar

selamlar, bu çalışmadaki P1, P2, P3 product 1 -2-3 demek mi yoksa plasiyer 1-2-3'ü mü temsil ediyor?

tşk

Geri