• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satış personeli analiz raporu

Excel Vers. ve Dili
turkce
Herkese merhaba,

Satis personellei icin yapilan hazirda bir rapor var midir acaba?

Benim ihtiyacim olan basitcene, satis personelleri'nin route'larini nasil kontol altinda tutarim? Ornegin sisli bolgesinde 20 tane hali hazirda bulunan musterileri ne kadar siklikla ziyaret ediyorlar vs gibi?

Fakat eminim ki daha sofistike bir sekilde hazirlanmis olan satis personeli analizi raporlari mevcuttur.

Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederim.

Saygilar,

Arkadaslar,

Genelde ornek rapor uzerinde calismanin cok daha verimli oldugunun farkindayim. Fakat maalesef benim bu konu uzerinde nasil bir raporlama olusturacagim hic bilmiyorum.

Ihtiyacim olan satis personelleri'nin yaptigi satis performansini olcebilmek.

Mevcutta raporlar var ise simdiden tum yardim eden arkadaslara tesekkurlerimi sunarim. Sifirdan boyle bir rapor talebinde bulundugum icin de kusuruma bakmayin.

Saygilar

Selamlar,

Ben kendim örnek dosya hazırladım.
Dosya üzerinde detaylı açıklama yaparsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Ekli dosyalar

Merhabalar,

Oncelikle yardiminiz icin cok tesekkur ederim.

Sizin eklemis oldugunuz doya icerisine ben Ornek diye baska bir calisma sayfasi ekledim. Sanirim burda sorum iraz daha sekil kazaniyor. Incelerseniz cok sevinirim.

Saygilar

Ekli dosyalar

Selamlar,

Ekdeki dosyayı inceleyin.

Olmazsa tekrar üzerinde çalışalım.

Ekli dosyalar

Vedat Bey,

Yardiminiz icin gercekten cok tesekkur ederim. Sanirim vermis oldugunuz bilgiler dogrultusunda biraz ugrastigim zaman bir yerlere varacagim.

Yanliz size bir sorum olacakti. Bu yazmis oldugunuz formul :

((icmal!A$2:A$4300>=Ornek!$C4)*(icmal!A$2:A$4300<=Ornek!$D4)*(icmal!C$2:C$4300=Ornek!A4)*(icmal!B$2:B$4300<>""))

tam olarak bir satis personelinin bir musteriye belli bir zaman icerisinde kac kere ugradigini gosteriyor. Peki merak ediyorum yazi ile anlatmak gerekir ise, formul neyin acilimi oluyor? Yani: A$2:A$4300>= acilimi a2:a4300 ornek c4'ten buyuk veya esit ise gibi devam ediyor. Boyle bir raporlamayi Topla Carpim'dan mi alabiliyoruz. Sanirim siz ek formulde yazmis oluyorsunuz.

Tekrardan yaridiminiz icin tesekkurler, saygilar,

Vedat Bey,

Tablonuzu incelerken bir soru ile karsilastim.

Icmal kisminda siz tarihleri hep sabit almissiniz. Peki bir personelin degisik tarihlerde yaptigi ziyaretleri nasil gorebilecegim?

Selamlar,

((icmal!A$2:A$4300>=Ornek!$C4)
Büyük veya eşit tarihle başlar

(icmal!A$2:A$4300<= Ornek!$D4)
Küçük veya eşit olan tarihler

(icmal!C$2:C$4300=Ornek!A4)
Müşteri ismini göre alıyo

(icmal!B$2: B$4300<>""))
İsimleri Sayıya

Icmal kisminda siz tarihleri hep sabit almissiniz. Peki bir personelin degisik tarihlerde yaptigi ziyaretleri nasil gorebilecegim?

İcmal sayfasındaki tarih olanlar manuel yazabilirsiniz.
Tarihleri değiştirdiğinizde farkı göreceksiniz.

Selamlar,

Rica Ederim.
İyi Çalışmalar Dilerim.

Vedat Bey,

Cok vaktinizi aliyorsam lutfen kusuruma bakmayiniz,

Ekteki dosyada ben birseyler yapmaya calistim fakat maalesef veriye ulasamiyorum.

Nerde hata yapiyorum acaba?

Saygilarimla,

Ekli dosyalar

Acaba ekteki dosyayi incelemeye vakti olan arkadaslar oldu mu?

Yardimlarinizi rica edeerim.
Saygilar

Selamun Aleyküm,

Benim oluşturgum dosya'dan daha elverişli veriler alabilirsiniz.
Eğer ben kendi dosyama göre formül oluşturmak istiyorum derseniz,biraz daha açıklama yaparsanız ona göre yardımcı olmaya çalışıyım.

terkar merhabalar,
vermis oldugunuz bilgiler dogrultusunda ekte ben bir calisma yaptim fakat istedigim verilere dogru bir sekilde ulasamiyorum halen.
Ekteki dosyayi inceleyip yardiminizi paylasirsaniz cok svinirim.
Tekrar saygilar,

Ekli dosyalar

Selamun Aleyküm,

Sorunuzu inceledim fakat yapamamadım.

Merhaba,
Aşağıdaki formülü gidilen sayı sayfasında F3 hücresine kopyalayın.Size bir fikir verecektir.

=EĞER(VE(MİN(ORNEK!$C$1:$F$1)='GIDILEN SAYI'!C3;MAK(ORNEK!$C$1:$F$1)='GIDILEN SAYI'!D3);BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(ORNEK!$C$2:$F$2);0)

Formul cok yararli oldu.
Emegi gecen herkese tesekurler

Geri