• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satış hesaplaması

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
merhaba
çalışmakta olduğum şirketin alt carilerinin aylık haftalık satış adetlerini raporlamam gerekmekte bu raporları alt carilerin internet sitelerinden online olarak çekiyorum fakat 1 carinin sitesinden aldığım excel raporunu bir türlü istediğim şekle sokamadım ekte alınan raporun bir örneği bulunmaktadır bu raporda tutar kısımları ve çalışmakta olmadığımız mağazalarda yer almaktadır çalışmadığımız mağazaların adetleri sıfır gözükmektedir fakat her alınan raporda mağaza isimleri ve ürün adları aynı sıralama ile olmamaktadır benim istediğim almış olduğum excel datasını formülün olduğu sayfa1 ise sayfa 2 ye yapıştırdığım zaman yine ekte bulunan olması gereken isimli dosyadaki gibi görünmesini sağlamaktır bana gerekli olan sadece mağaza adı sattığı ürün ve adet kısmı. kullanmakta olduğum excel sürümü 2010

Ekli dosyalar

Merhaba, istediğiniz bu tarz bir şey mi acaba?

Kod:
Sub aktar()
a = 2

Workbooks("örnek").Sheets("Sayfa2").Cells(1, 1).Value = "Alıcı Ürün Kodu"
Workbooks("örnek").Sheets("Sayfa2").Cells(1, 2).Value = "Satıcı Ürün Adı"
Workbooks("örnek").Sheets("Sayfa2").Cells(1, 3).Value = "Mağaza"
Workbooks("örnek").Sheets("Sayfa2").Cells(1, 4).Value = "Satış Miktarı"

For i = 2 To Sheets("Sayfa1").Range("A65536").End(xlUp).Row
For j = 4 To Sheets("Sayfa1").[2:2].End(xlToRight).Column Step 2
If Sheets("Sayfa1").Cells(i, j) <> 0 Then
Sheets("Sayfa2").Cells(a, 1) = Sheets("Sayfa1").Cells(i, 2)
Sheets("Sayfa2").Cells(a, 2) = Sheets("Sayfa1").Cells(i, 3)
Sheets("Sayfa2").Cells(a, 3) = Sheets("Sayfa1").Cells(1, j)
Sheets("Sayfa2").Cells(a, 4) = Sheets("Sayfa1").Cells(i, j)
a = a + 1
End If
Next
Next

End Sub

yardımız için teşekkürler
formülleri hangi hücreye yapıştırılması gerektiğini tam olarak anlayamadım
alıcı ürün kodu yazan formülü örnek dosyasındaki ve olması gereken dosyasındaki a2 hücresine kopyaladığım zaman hata veriyor sizden ricam fomülleri olması gereken yere yapıştırma şansınız var ise çok sevinirim birde benim kullandığım versiyon türkçe sizin yazdığınız formül ingilizce mi ?

Merhaba, ben makro ile yapmıştım, yaptığım dosyayı ekledim.

Ekli dosyalar

yardımlarınız için çok teşekkür ederim dosya tam istediğim gibi çalışmaktadır makro konusunda hiç bilgi sahibi olmadığım için dosyanın bozulmaması için elimden geleni yapmalıyım

Geri