• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satırları toplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan power
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
Herkeze iyi geceler iyi çalışmalar,
listede toplam 20 satır var.Bulunduğu yer butonundan "şubede,beklemede,dışarda,sipariş" çeneklerinden herhangi birisi seçildiği zaman, Bulunduğu Yer: hücresine, o andaki toplam satır sayısını rakam olarak nasıl yazdırabilirim. Teşekkürler.
http://s3.dosya.tc/server29/YS4FO2/DENEME.xls.html

Son düzenleme:
"Bulunduğu yer butonu" nedir?
"Bulunduğu yer hücresi" nedir?
"Toplam satır sayısı"ndan kastınız nedir?

Örnek bir dosyayı ne istediğinizi daha açık yazarak dosya paylaşma sitelerinden birine yükleyip burda paylaşırsanız daha kolay çözüm bulunur.

verilen dosya ile istediğim özelliği yapamadım. Daha doğrusu yapılması gereken özellik biraz değişti ihtiyaca binaen. Bu yüzden linke yeni dosyayı yükledim
http://s3.dosya.tc/server29/eubsjU/L_STE.xls.html
yapmak istediğim şu: Otomatik süz özelliği iptal edilmeden, Ana liste sayfasındaki "cinsi" sütunundaki aynı isme sahip verilerin sayılarını istatistik sayfasındaki c, d, e, f sütunundaki yerlerine rakamsal olarak yazdırmak.
Örnek: F sütunundan "şubede" seçildiği zaman 8 tane satır seçiliyor. "Cinsi" sütununda 2 adet 1.sınıf, 1 adet 2.sınıf, 3 adet 3.sınıf, 2 adet 4.sınıf satırı mevcut. Aynı isme sahip verileri sayıp toplamını rakamsal olarak istatistik sayfasındaki c ,d ,e ,f sütunundaki kendi ismine ait hücrelere rakamsal olarak yazdırmak.

elimdeki dosyadaki satır sayısı fazla olduğu için örnek dosyaya küçük bir kısmını vermiştim. verdiğiniz dosya tam istediğim gibi çalışıyor. fakat kendi orijinal dosyama hücre adreslerini değiştirerek uyarlayamadım. Acaba başka bir özellik mi kullandınız?

Sayın power iyi çalışmalar.
Herhangi bir özellik yok
Sayfa adına dikkat ediniz.
Olmazsa kendi dosyanızın bir örneğini
gönderebilirseniz.
http://s3.dosya.tc/

Sayın power iyi çalışmalar.
ANA LİSTE sayfasında
Yazım Hataları var
No = 2 de 2.SINIF
No = 9 da 1.SINIF
No = 18 de 4.SINIF
F Sutununda Olan
BEKLMEDE
Bunlar İSTATİTİK
Sayfasında olanlarla
ayni olmalıdır.
Kontrol edin lütfen.

hocam şimdi onunla uğraşıyorum.söylediğiniz düzeltmeleri yaptım düzeldi.asıl dosyaya uyarlamaya çalışıyorum henüz yapamadım
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('ANA LİSTE'!$F$2:$F$1000=$B2)*('ANA LİSTE'!$B$2:$B$1000=$C$1))
Kod:
burdaki $F$2:$F$1000 ,$2 ve $1000 başlangıç ve bitiş adreslerimi? yoksa başka bir anlamımı var zira 1000 başka rakamı kabul etmiyor.

Son düzenleme:
5 Bin denermisiniz.
Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(('ANA LİSTE'!$F$2:$F$5000=$B2)*('ANA LİSTE'!$B$2:$B$5000=$C$1))

Son düzenleme:
Hocam çok teşekkür ederim zorda olsa son uyarınız doğrultusunda düzenledim. istediğim gibi çalışıyor.bu düzenleme işimi bir hayli kolaylaştıracak.Yanlız sonradan farkettim bulunduğu yer butonundan herhangi bi tanesini seçtiğim zaman, "29 kaydın 5 tanesi bulundu" gibi bir bilgi veriyordu.şimdi bu bilgiyi vermiyor.yaptığımız düzenleme ile bir ilgisi varmı acaba?

Formülle Bir ilgisi yok dosyanızdaki bir makrodan kaynaklanıyor olabilir,
Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Geri