• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırları sütuna çevirme

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Excel 2007
Merhaba,
Ekteki dosya da tablo 2 deki telefon rehberini tablo 1 deki gibi şekle (toplu SMS kullanım için) çevirmek istiyorum.Tablo 2, 5000 ve üzeri satır içeriyor.Yardımcı olabileceklere teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,
Ekli dosyadaki sayfa2'yi inceleyin, tablo büyük olduğu için kod yavaş çalışabilir.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Alternatif olarak aşağıdaki kodu deneyiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub Aktar()
    Dim Satir As Long, Son_Satir As Long, X As Long

Application.ScreenUpdating = False

Range("A3:I" & Rows.Count).Clear

Satir = 3
    Son_Satir = Cells(Rows.Count, "K").End(3).Row

For X = 3 To Son_Satir
        If Cells(X, "L") <> "" Then
            Range("A" & Satir & ":A" & Satir + 7) = Cells(X, "K")
            Cells(Satir, "B") = Cells(X, "L") & " " & Cells(X, "M")
            Cells(Satir, "C") = Cells(X, "N")
            Range("O" & X & ":V" & X).Copy
            Cells(Satir, "D").PasteSpecial , , , Transpose:=True
            Range("AK" & X & ":AN" & X).Copy Cells(Satir, "E")
            Cells(Satir, "H").NumberFormat = "dd.mm.yyyy"
            Range("I" & Satir & ":I" & Satir + 7) = Cells(X, "AO")
            Satir = Satir + 8
        End If
    Next

Range("A1").CurrentRegion.Borders.LineStyle = 1
    Range("A:I").EntireColumn.AutoFit
    Cells(1, 1).Select

Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

Merhaba
Sy tasmed,
Sy Korhan Ayhan Moderatör
Öncelikle her iki hocama da teşekkür ederim(Çocuğumun SBS si vardı dönüşüm biraz geç oldu kusura bakmayın)

Sy tasmed dediğiniz gibi biraz yavaş çalıyor o çok sorun değilde tablo da vardı ancak sorarken Kefil 1 ve Kefil 2 bilgilerinin SMS tablosundaki yerlerini istemeyi unutmuşum yeni dosyayı gönderiyorum ilgilenebilirseniz çok memnun olurum.Teşekkürler

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Rica ederim, bilgim yettiğince yardımcı olamaya çalışırım. Siz ne yapmak istediğinizi formda paylaşın.

Teşekkür ederim klavyemde fazla hızlı değil.Yeni dosyayı üsteki mesaja ilave ettim.

Birde tablo 1 çok uzun (yaklaşık 20.000) satır gibi sayfa 2 bitiğinde Sayfa 3,4 gibi devam edebilirmi veya her müşterinin 8 telefonu ,3 kefil1,3 kefil2 telefonu yok boşlukları dikkate almasa Sayfa 2 sığdırabiliriz zannediyorum.Çok mu zorluyorum bilmiyorum kusura bakmazsınız

ekteki sayfa3'ü inceleyin buraya kadar doğru yol damıyız?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
S.A.
Çok teşekkür ederim.Evet Buraya kadar doğru yoldayız (küçük bir düzeltme lazım Kefil1 soyada borçlunun soyadı gelmiş)
Aşağıdaki hususları dikkate de alablirseniz tüm sorun hallolur zannediyorum.Buraya kadar dahi takdire layık......
*TABLO 1 DE TELEFON YAZILI BÖLÜMLERDE BOŞLUK, METİN,( ) GİBİ İŞARETLER VAR SMS TABLOSUNDA BUNLARDAN TEMİZLENMİŞ OLARAK GELEBİLİRMİ (SADECE RAKAMLAR gelsin),Ayrıca A,C,D,E,F,G Sütunları metin karakterinde sayı karakterine çevirmek geriyor
*SAYFA1 DE TABLO 1 ,SAYFA2 DE SMS TABLOSU
*Birde tablo 1 çok uzun (yaklaşık 20.000) satır gibi sayfa 2 bitiğinde Sayfa 3,4 gibi devam edebilirmi veya her müşterinin 8 telefonu , kefil1 in 3, kefil2 in 3 telefonu yok boşluklara satır açmasa Sayfa 2 ye sığdırabiliriz zannediyorum.
*Bilmediğimden bir konuyu da sorayım bunu excel eklentisi yapabilirmiyiz
Kolay gelsin,

Son düzenleme:
Geri