• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırları saydırıp içindeki yaş grubuna göre değer atamam lazım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zmcebi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar eğer say ile 2 foksiyon yapabiliyorum ama bir kaç gruplama olunca yapamıyorum lütfen yardım edin..

eğer 1 çocuk var ise 6 yaşından küçükler ve 6 yaşından büyüklere atama yapabiliyorum =EĞERSAY(J4:N4;"<=6")*$H$1+EĞERSAY(J4:N4;">6")*$I$1
bunda sorun yok ama

birden fazla çocuk olunca buda kendi içinde 3 grup oluşturuyor.

1-Mevcut iki veya daha fazla çocuktan ikisi veya daha fazlası0-6 yaş grubunda yer alıyorsa:61,96

2-mevcut iki veya daha fazla çocuktan sadece biri 0-6 yaş drubunda yer alıyorsa:46,47

3-mevcut iki veya daha fazla çocuğun tamamı 6 yaşından büyükse:30,98

diye grupluyor bu konuda yardım bekliyorum excell sayfası ektedir.

Son düzenleme:
Merhaba,

Yaş hesaplarken E:I arasındaki tarihleri E1 hücresindeki tarihe göremi yapmamız gerekir. Sorularınızı daha detaylı açıklamaya özen göstermenizi rica ederim.

.

evet E1 hücresine yazılan tarihe göre hesaplıyor. Yaş hesaplamasını bu şekilde yaptırdım:
=EĞER(E4<>0;EĞER((($E$1-E4)/365)>0;(($E$1-E4)/365);1);"")

Toplam kısmını ise sadece tek çocuğu olanlar için <=6 ve >6 olarak şöle yaptım

EĞERSAY(J4:N4;"<=6")*$H$1+EĞERSAY(J4:N4;">6")*$I$1

ama çok çocuklular için bu formulü 3 koşulda nasıl düzenlerim.. yardım ederseniz sevinirim...

Evet E1 den yaşı hesaplıyor çünkü arkadaşlar ay ay para ödemesi oluyor maaşta..

yaşı =EĞER(E4<>0;EĞER((($E$1-E4)/365)>0;(($E$1-E4)/365);1);"") bu formulle hesaplıyor ekledim excell boş çıkmış formulleri...

toplam kısmında =EĞERSAY(J4:N4;"<=6")*$H$1+EĞERSAY(J4:N4;">6")*$I$1 bu formulu kukllandım yalnız bu tek çocuğu olanlar için <=6 ve >6 olanları hesaplıyor

ama yukarda yazdığım çok çocuklu olanlar için 3 grubu yapamadım yardım ederseniz sevinirim ..

Exel dosyasını yeniden yükledim tekrar bakarmısınız..

Ekli dosyalar

eğersay formulünde desteğe ihtiyacım var

Maaş hesaplamalarında çocuk yaşına göre alacakalr kanunen gruplandırılmış..ekte tablo vardır içinde geekli açıklamayı yaptım lütfen yardım edin...

Ekli dosyalar

1-Mevcut iki veya daha fazla çocuktan ikisi veya daha fazlası0-6 yaş grubunda yer alıyorsa:61,96
2-mevcut iki veya daha fazla çocuktan sadece biri 0-6 yaş drubunda yer alıyorsa:46,47

Sayın zmcebi,

Aynı konuyla ilgili birden fazla konu başlığı açmamanızı rica ederim.

Alternatif olsun.

Kod:
=ARA(TOPLA.ÇARPIM(--(ETARİHLİ(E4:I4;$E$1;"y")<=6));{0;1;2\30,98;46,47;61,96})

.

çok sağul ömer bey ama hala istenilen değerlere ulaşamıyorum..tek çocuğu olanlarda <=6 ise 30,98 >6 ise 15,49 da döndürmesi lazım ayrıza çocuk sayısı çoaldıkça 3 olasılık devreye girecek..yardım edermisiniz..

Açıklamanızda 15,49 ile ilgili bir şart göremedim.

ayrıza çocuk sayısı çoaldıkça 3 olasılık devreye girecek..

Her mesajda yeni bir şart eklemek yerine, sorularınızı baştan tüm detaylarıyla ve şartlarıyla birlikte açıklarsanız, sizin yada bizim gereksiz zaman kaybını önlemiş olursunuz.

Sadece çocuk sayısı artınca 3 olasılık devreye girecek demişsiniz. Sonrası belirsizlik, ayrıca ortada olasılık artışında uygulanacak şartlar da yok. Kısaca sorunun detayları siz de saklı gibi olmuş.

Düşündüklerinizi siz açıklamazsanız biz bilemeyiz.

.

Yukarda bu formulle eğersay(j4:n4;"<=6")*$h$1+eğersay(j4:n4;">6")*$ı$1 ataek tek hesaplıyor ama üstüne tek çocuk varsa <=6 30,98 eğer büyük ise >6 dan 15,49 vermesi lazım aynı zamnda özürdilerim tam ifade edemedim..ara formulü ihtiyacın çoğunu gideriyor ama tek çocuklarda da farklı gösteriyor..

Şartlarınızın tümünü ve sonrasındaki hesaplamaları tek tek yazarmısınız. ( Formül belirtmeden )

.

tek çocuklarda dizin <=6 değerini 0 dizinden alıyor >6 bir çocuk olunca 15,49 döndürmeli formüle eklenebilirmi..saygılarımla...

tek çocuklarda <=6 30,98
tek çocuklarda >6 15,49

çoklu çocuklarda

2 çocuk <=6 ise 61,96
iki veya daha fazla çocuktan 1 tanesi <=6 ise 46,47
hepsi >6 yaşında ise 30,98 döndürmeli

inşallah açıklayabilmişimdir kafam allak bullak oldu çok sağulun...

tek çocuklarda <=6 30,98
tek çocuklarda >6 15,49

çoklu çocuklarda

2 çocuk <=6 ise 61,96
iki veya daha fazla çocuktan 1 tanesi <=6 ise 46,47
hepsi >6 yaşında ise 30,98 döndürmeli

inşallah açıklayabilmişimdir kafam allak bullak oldu çok sağulun...

tek çocukları olanlar içim
1-mevcut çocuk sayısı bir iken <=6 30,98
2-mevcut çocuk sayıs bir iken >6 15,49

çoklu çocuklar için
1-Mevcut iki veya daha fazla çocuktan ikisi veya daha fazlası 0-6 yaş grubunda yer alıyorsa:61,96

inşallah açıklamam iyi olmuştur...saygılarımla...

Bu şekilde deneyiniz.

Kod:
=ARA(-1*(VE(TOPLA.ÇARPIM(--(ETARİHLİ(E4:I4;$E$1;"y")<=6))=0;EĞERSAY(E4:I4;"<>")
 =1))+TOPLA.ÇARPIM(--(ETARİHLİ(E4:I4;$E$1;"y")<=6));
  {-1;0;1;2\15,49;30,98;46,47;61,96})

.

merhaba;
sn zbcebi; #7 nolu mesajdaki dosyayı inceleyiniz.Yada aşağıdaki kodu çalıştırınız.

Kod:
Function CYarMiktarı(MKS As Variant, DTarihi As Date, KriterTarih As Date)
'MKS Maaş Katsayısı (2011/1 dönemi için > 0.061954)
'Dtarihi  Çocuk Doğum Tarihi
'KriterTarih Değerlendirme Tarihi
If DTarihi = Empty Or KriterTarih = Empty Then
CYarMiktarı = 0
Exit Function
End If
Oran1 = CCur(MKS * 250 * 1)
Oran2 = CCur(MKS * 250 * 2)
f = (KriterTarih - DTarihi) / 365
If f > 6 Then CYarMiktarı = Oran1
If f <= 6 Then CYarMiktarı = Oran2
CYarMiktarı = Round(CYarMiktarı, 2)
End Function

sayın excelo3 ilgin için teşekkür ederim #7 nolu mesajdaki kod hep birbirinin üstüne ekliyor..kriterlerdeki gruptan ise onu çalıştırmalı.

tek çocukları olanlar içim
1-mevcut çocuk sayısı bir iken <=6 30,98
2-mevcut çocuk sayıs bir iken >6 15,49

çoklu çocuklar için
1-Mevcut iki veya daha fazla çocuktan ikisi veya daha fazlası 0-6 yaş grubunda yer alıyorsa:61,96

ömerbey çok formulünüz çok mükemmel yalnız tekçocuklu işlemlerde 6 yaşın altındakileri 30,98 yazması gerekirken çoklu çocuklarda en 1 tane 6 yaşın altı varsa 46,47 değerini döndürüyor..

Geri