• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satırları başka sayfada görüntülemek

Sayın Evren Bey çok teşekkürler.

Bayfaba sizin yapmak isteğinizi ben de kalan satırı olarak rapor sayfasında yaptım.
ben p6 dan itibaren =EĞER(EBOŞSA(B7);" ";(P6+K7-L7)) ile hesaplattım p5 ise =k5-l5 ile hesaplıyor.
Fakat işin ilginci misal müşteri satıştan bir firma seçiyorum normal hesaplıyor sonra çıkıp tekrar aynı firmayı seçiyorum bu sefer rapor sayfasında p5 deki formülü p6ya p6 dakini de p5 e atıyor.
sonuçlar karışıyor yanlış hesaplamalar oluyor.

dostum sende benim gibi bir noktaya gelıp takılmışsın aslında senin gönderdiğin makroda benim işime yarayacak şeyler gördüm fakat onu incelemeden önce senin sorunun cevabını vereyim istedim. sendeki sıkıntı atlanan satırlar yani örneğin ilk aldığın müşteri için ilk satır formülü p5 iken o müşteriyi bırakıp başka müşteri alınca ilk satır bütün müşterilerin olduğu satırlardaki atıyorum p12. satıra denk geliyor dolaysıyla sen ilk müşteri için p5 teki formulü bir üst satıdan veri alıp toplatmadan yaptığın için (p5 = k5 -l5 diye) bir sonraki müşteri için bir önceki müşteride yaptığın bu uygulama geçerli olmuyor ve tekrar sonraki müşteride ilk satır p4+k5-l5 oluyor yada bunları da düzelttiğinde bu sefer başka bir müşteri için orta satırlarda (mesela p6=k6-l6) formulün tamamı olmadığı için hatalı toplama yapıyor. kısacası sen p4 değerini 0 yap ve p5ten sonraki bütün formülleri p(n)=p(n-1)+k(n)-l(n) şekline getir ve p4 üzerindeki kalan yazısını da önce yazıp print screen ile paintten kesip üzerine yapıştır görünüm kalan olacak ama altında hücre 0 olacak dolaysıyla da herzaman ilk başlangıç en üst veriyi 0 alıp sonraki satırlar hep aynı formulü kullandığından işlem sorun çıkarmıyacaktır. ben denedim bu şeklide oluyor cevabını beklıyorum kolay gelsın...

Akıl akıldan üstünmüş.
Elinize sağlık çok güzel oldu.
Pratik, akılcı ve kalıcı bir çözüm.
Bu "0" yazma olayı aklıma gelmedi değil ama print screen hiç düşünmedim.
Ayrıca aynı firmada 1.kez doğru vermesi 2.kezde hata vermesi nedeniyle işe yaramaz sanmıştım ama güzel oldu.
Çok teşekkürler.

Bayfaba makrolar sayın Evren ve Korhn bey'e ait.
Makro işi beni aşıyor.
Benim size bir sorum var.
Müşteri satış sayfasında aldığımız rapor gibi hammadde giriş sayfasından da almak istiyorum.
Birkaç ufak değişikle sayfa adını falan değiştirsem yapabilirim diye inceledim ama nafile.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

dostum bu siteyi ben çok seviyorum işim nedeniyle ilgi alanım olan bu konulara uzak kaldığımdan foruma da yazı yazma veya destek verme konusunda zaman ayıramıyorum ama inceleyip çok bilgi aldığım olmuştur. yine bu forumdan aldığım bir muhasebe programını geliştirip kendime çevirip kullanıyorum zaten sıkıntı da o programda. Bu excel programıyla firmalara ekstre veriyorum (ki normalde lisanslı bir program kullanmama rağmen o programda sipariş fişlerinden borçlandırma yapamadığım için lisanslı programdan sipariş fişlerinden ekstre alamıyorum alsamda istediğim gibi bir ekstre alamıyorum) bu ekstrede toplam bakiye falan var ama işte senin yaptığın gibi satır bazında bakiye alamıyorum sana gösterdiğim yöntemle işi çözüyorum ama bu sefer de işlem 5 dakika sürüyor.

buradan dosya gönderilmediği için sana bir örnek gönderemiyorum ama son düzeltmenin işine yaramasına sevindim.

diğer sıkıntına gelince hammadde sayfasında farklı şekilde rapor almayı dene bence çünkü hammadde listesi çok fazla olduğu için giriş çıkışlarını tarih bazında takip etmene gerek yok diye tahmin ediyorm sen o sayfadan özet rapor oluştur başka bir sayfaya orada toplam rakamları sana verecektir. hammadde raporu diye bir düğme eklersen ve o düğmeye de sadece hammadde raporunu gösterteceğin sayfa seçilecek şekilde bir komut yazarsan o sayfaya gider ve raporun oluşur. illa sadece bir ürünün giriş çıkışını kontrol etmek istersen de hammadde giriş çıkışının olduğu sayfada ürünlere oluşturduğun açılır listeden ürünü seçtiğinde rapora gerek kalmadan listelemiş olursun zaten. farkındaysan ben işi formüllerle anlatmayı sevmıyorum mantığı göstermek daha çok hoşuma gidiyor çünkü bizim gerçekten birşeyler öğrenebildiğimiz hocalarımızın yöntemi bu olmuştur.
neyse birazda senden aldığım makroları karıştırayım bakalım benim işe bi çare bulabilecekmiyim...

Geri