• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satirlari 10 defa alta eklemek icin makro

Excel Vers. ve Dili
2010 English
Merhabalar,

Makrolarla henuz daha yeni tanistim. nereden nasil baslayacagimi bilemiyorum. ingilizce ebook buldum ve dun okumaya basladim.

Yeni bi makro yazmak istiyorum. sizlere basit gelebilir ama yeni basladigim icin suan bana cok zor geliyor :)

Eger baktigimiz sheette AAA yaziyorsa, AAA yazan butun o satiri kopyalarak 10 defa altina insert edecek makroyu nasil yazabilirim? yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

Merhaba,

Verilerinizin A sütununda olduğu düşünülmüştür..

Kod:
Sub BulEkle()
Application.ScreenUpdating = False
Dim i As Long, son As Long
son = Cells(Rows.Count, "[COLOR=red]A[/COLOR]").End(xlUp).Row
    For i = son To 1 Step -1
        If Cells(i, "[COLOR=red]A[/COLOR]") = "AAA" Then
            Rows(i + 1 & ":" & i + 10).Insert Shift:=xlDown
        End If
    Next i
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

.

omer bey cevabiniz icin cok tesekkurler fakat, AAA yazan satiri kopyalamiyor. onun yerine AAA yazan satirin altina bos satirlar ekliyor.

Mesala A1 hucresinde AAA yazsin. B1 de 100 C1 de 3 ve D1de ise B1*C1 formulu olsun. makroyu calistirdigimizda bu satiri kopyalayarak altina eklemesini istiyorum. sonucda islem tamamlandiginda A2 (ve diger 9 satirda) de AAA B2 de 100 C2 de 3 D2 de B2*C2 yazmali. yardimlariniz icin tesekkurler.

birde omer bey makroda "son" yaziyor. bu komutun ingilizce anlami var mi bilemiyorum. "son" komutu turkce bi komut olup ingilizce ofis kullanmamdan dolayi makro calismamis olabilir mi?

Son düzenleme:
Satır eklemeden mi yapacak yoksa önce boş satır ekleyip sonra eklenen satırlara mı kopyalama yapacak ?

.

Bos satir ekleyip daha sonra AAA yazan satirdaki verileri diger bos 10 satira ekleme yapacak. veya soyle anlatayim mesala excelde tum satiri secip kopyala diyoruz daha sonrada alta dogru 10 satiri tariyoruz ve insert copies cells yapiyoruz ya o komutu yapmaya calisiyorum.

Bu şekilde deneyiniz..

Kod:
Sub BulEkle()
Application.ScreenUpdating = False
Dim i As Long, son As Long
son = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
    For i = son To 1 Step -1
        If Cells(i, "A") = "AAA" Then
            Rows(i).Copy
            Rows(i + 1 & ":" & i + 9).Insert Shift:=xlDown
        End If
    Next i
Application.CutCopyMode = False
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

.

Cok tesekkurler omer bey tam aradigim sey bu. peki buradaki "son" komutu ne anlama geliyor. birde bu islemi nasil donguye girmeden yapabildiniz? hangi komut donguye girmesini engelliyor?

Cok Tesekkurler Omer Bey, suan komutlar ile ilgili pek birsey anlamamis gibi gorunsemde arastirmaya basladim :) takipcinizim.

Geri