• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırlardan koşula bağlı veriler oluşturma

medalof

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016,2021
Merhabalar
Sevgili forumdaşlar biraz uğraştım ama benim gibi başlangıç seviyesindeki biri için içinden çıkılmaz hale geldi.Sevgili üstadlarımın bilgilerinden faydalanmak için yazayım dedim şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.

Anadosyasında bulunan I sütünundaki verileri bir alt satıra üsteki verileri kullanarak aktarmasını istiyorum.
örneğin I2 satırdan yazan rakama göre yan tarafdan o kadar satırı keserek bir alt satıra almasını ve üsteki satırladanda a:g arası bilgileri aşağı çekmesini istiyorum yani özet olarak mf bilgileri alt satırda aynı bilgilerle isteniyor miktar+mf iç içe geçmiş durumda istenilen şeklinide ekteki dosyaya koydum.
Umarım anlatabilmişimdir

Ekli dosyalar

Bu kodları kullanabilirsiniz ama ISTENILENSEKLI dosyasındaki K-L-M-N sütunları neden farklı anlamadım. :dusun:

Deneyiniz;
Kod:
Sub Emre()
    Dim i As Integer
    For i = Range("a65536").End(3).Row To 2 Step -1
        Rows(i).Insert xlDown
        Rows(i).FillUp
        Cells(i + 1, "H") = 0
        Cells(i + 1, "I") = ""
    Next i
    i = Empty
End Sub

Murat Hocam öncelikle teşekkür ederim
KAREKOD diye başlayan sütunların herbirindeki değer 1 kutu temsil ediyor bu sebeple her üründe farklı.
Kodları çalıştırdım fakat üst teki bilgileri bırakmış yani üsten mf değerine göre alta çekerken yukarıdaki satırdandan aldığı miktar kadar kesip hücreleri sola sürüklemek istiyorum.yani aşağı alınan karekodlar yukarda da olmamalı
Birde aşağı aldığı satırda miktar 0 doğru fakat aldığı miktarıda mf ksımına yansıtabilirmiyiz.
Tekrar teşekkür ederim

Geri