• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırlardaki değerleri son satır üzerindeki değer üzerine toplayarak ekleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Türkçe
Hocam engin tecrübe ve bilgilerinize başvurmam gereken bir konu var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Forumda daha önce bir konuda bahsetmişsiniz.

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [A20:D20]) Is Nothing Then Exit Sub
Cells(1, Target.Column) = Cells(1, Target.Column) + Target
End Sub

Bu kodu verdiğiniz bir konu başlığına denk geldim. Bizim kullanmak istediğimizde buna benzer bir durum ancak yan yana satırları en sağda bir sütun üzerinde toplamasını istiyorum. Aşağıdaki linkte hazırladığım excell dosyasını paylaştım, incelerseniz çok sevinirim. Kodlardan çok anlamıyorum ama gene forumlardan okuduklarımla yola çıkarak bu kodları hazırladım. G36 satırına kadar yapmak istediğim tamam ama aynı formulü g40 satırından sonrada devam ettirmek istediğimde procudure too large hatası alıyorum. Anladığım kadarıyla prosudürü bölmem gerekiyor. Ama maalesef beceremedim. Sizin yukarda vermiş olduğunuz kodu uyarlamak istedim ama onu da başaramadım.
İşin özeti, tabloya veriler günlük girilecek ve sağdaki günlük, aylık ve yıllık yazan sütunlarda otomatik toplam alacak. Her gün o sütunların üzerine toplayacak yani. Bu konuda nasıl bir kod yazmamız gerekiyor yardım ederseniz size çok minnettar kalacağım. Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.

Son düzenleme:
Merhaba,

Günlük, aylık, yıllık bölümlerini nasıl ayırt ederek toplayacaksınız.

sütunlara girdiğimiz değerleri her satırın sonundaki günlük yazan sütuna aktarıp toplayacak, aynı zamanda aya ve yıla da aktaracak. Gün başında günlük çıktı alacağız ve Günlük yazan sütunu ve verileri elle sıfırlayıp yeni değerleri gireceğiz.

sütunlara girdiğimiz değerleri her satırın sonundaki günlük yazan sütuna aktarıp toplayacak, aynı zamanda aya ve yıla da aktaracak. Gün başında günlük çıktı alacağız ve Günlük yazan sütunu ve verileri elle sıfırlayıp yeni değerleri gireceğiz.

Eski kodları silip yerine aşağıdakileri yazın.

Kod:

If Intersect(Target, [G4:R51]) Is Nothing Then Exit Sub

With Target
        If IsNumeric(Cells(.Row, "A")) = False Or _
            Cells(.Row, "A") = "" Then Exit Sub
        Cells(.Row, "S") = Evaluate("=Sum(G" & .Row & ":R" & .Row & ")")
        Cells(.Row, "S").Copy Range(Cells(.Row, "T"), Cells(.Row, "U"))
    End With

End Sub
.

güzel olmuş hocam bir yerde anlaşamadık sanırım. Verileri her girdiğimde ay ve yıl sütunundakileri de sıfırlıyor yenisini yazıyor son verdiğiniz kod. Benim istediğim oradaki değerin üzerine toplasın ve aynı hücreye yazsın. Size ilk gönderdiğim örnekteki gibi.

güzel olmuş hocam bir yerde anlaşamadık sanırım. Verileri her girdiğimde ay ve yıl sütunundakileri de sıfırlıyor yenisini yazıyor son verdiğiniz kod. Benim istediğim oradaki değerin üzerine toplasın ve aynı hücreye yazsın. Size ilk gönderdiğim örnekteki gibi.

İstediğiniz bu mu?

Kod:

If Intersect(Target, [G4:R51]) Is Nothing Then Exit Sub

With Target
        Cells(.Row, "S") = Evaluate("=Sum(G" & .Row & ":R" & .Row & ")")
        Cells(.Row, "T") = Cells(.Row, "T") + Cells(.Row, "S")
        Cells(.Row, "U") = Cells(.Row, "U") + Cells(.Row, "S")
    End With

End Sub
.

İşte tam olarak budur hocam. Allah razı olsun. Kaç gündür kıvranıyorum bir formül geliştirelim diye. Çok sağolun,çok teşekkür ederim. Birde şöyle birşey sorsam. Mesela girdiğim veriyi benim seçtiğim hücreye, yukardaki gibi toplayarak yazdırmayı nasıl yapabilirim. Örnekte nasıl bişey olacağını gösterdim.teşekkürler.

Son düzenleme:
Ömer Hocam vermiş olduğunuz kodların tam olarak benim istediğim işi yapmadığını farkettim. Sanırım tam olarak anlatamadım, tekrar yardımcı olma şansınız var mı? Ekte bir örnek dosya yükledim. Orada tam olarak ne istediğimi daha detaylı anlattım. Yardımlarınızı bekliyorum. Çok zor durumdayım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Eski dosyanıza göre mi düzenleme yapılacak yoksa yeni dosyanıza göre mi?
.

Hocam zahmet olmazsa her ikisi içinde isteyeceğim ama yüzsüzlük olmasın diye sadece son gönderdiğim örneği yapabilirseniz sevinirim. Ha birde hocam orada seçenek düğmeleri var ama nasıl çalışacağını bilmiyorum, o noktada da yardım ederseniz sevinirim.

Eski dosyanıza göre mi düzenleme yapılacak yoksa yeni dosyanıza göre mi?
.

Hocam yardımlarınızı bekliyorum halen. Çok madurum, lütfen bir yardım edin. Konuyu okuyan başka arkadaşlar varsa onlarında yardımlarını rica ediyorum. Saygılar.

Hocam yardımlarınızı bekliyorum halen. Çok madurum, lütfen bir yardım edin. Konuyu okuyan başka arkadaşlar varsa onlarında yardımlarını rica ediyorum. Saygılar.

F sütunu toplamı için;

Kod:

If Intersect(Target, [C11:E65500]) Is Nothing Then Exit Sub

With Target
        Cells(.Row, "F") = .Value + Cells(.Row, "F")
    End With

End Sub
Seçenek düğmeleriyle ilgili yapmak istediğiniz nedir ?

.

F sütunu toplamı için;

Kod:

If Intersect(Target, [C11:E65500]) Is Nothing Then Exit Sub

With Target
        Cells(.Row, "F") = .Value + Cells(.Row, "F")
    End With

End Sub
Seçenek düğmeleriyle ilgili yapmak istediğiniz nedir ?

.

Hocam, aynen günlük toplama yazdığı gibi seçtiğim ayın sütununada toplam alacak. Günlük toplam yazan sütunu ve veri girişi yaptığım hücreleri elle temizlediğimde seçili olan ay sütununda ki veriler sabit kalacak. Mesela Ocak ayı bitince Şubatı seçeceğim, girdiğim verileri hem Günlük toplama hemde Şubat ayına yazacak. Bu şekilde tüm ayların toplamını alarak Yıllık Toplamı da verecek.

Hocam diğer bir sorunda, her sütunun altında otomatik toplam almak istiyorum ancak formül işlevinden toplam formulünü uygulamama rağmen otomatik toplam almıyor. Nedendir acaba ve nasıl çözebilirim bu sorunu?

Son düzenleme:
Hocam diğer bir sorunda, her sütunun altında otomatik toplam almak istiyorum ancak formül işlevinden toplam formulünü uygulamama rağmen otomatik toplam almıyor. Nedendir acaba ve nasıl çözebilirim bu sorunu?

Eki inceleyiniz. Seçimler Class modul çalışması ile tespit edilmiştir. Yalnız sayfada seçenek düğmesi değil ekteki gibi optionbutton kullanın.

.

Ekli dosyalar

Ömer Hocam göstermiş olduğunuz ilgiden ve yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri