• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırlardaki degerler aynı ise diger satırları toplama

Excel Vers. ve Dili
2007
Oncelikle forumda yeniyim. Daha once yapılmıs cozumleri inceledim fakat cozum bulamadım buda excel konusundaki yetersizligimden kaynaklanıyor olsa gerek o yuzden kıymetli vaktinizi aldıgım icin pesin pesin ozur diliyorum..

Gelelim sorunuma..

A B C D
x y z q
x y z w
x y z e

olması durumunda sutunlarımı su sekle getirmek istiyorum

A B C D
x y z q+w+e

(x y z degerleri metin, q w e degerleri sayıdır.)

Simdiden ilginize tesekkur ederim. Saygılar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyanız ektedir sadece örnek atlattığınız gibi bir çalışma yapmaya çalıştım, sizin dosyanıza uygulayabilmem için uygulama alanlarını belirtmeniz gerekli...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Aradıgım cozumun bu oldugunu sanmıyorum hocam.. Eki incelerseniz ne istedigimi anlayabilirsiniz..

Ornegin D E F sutunlarındaki 42 ve 85 e kadar olan satırların metin degerleri aynıdır..
Bu metin degerleri tek bi satır halinde D E F sutununa girilecek diger fazla satırlar silinecek fakat yeni olusan 42 satırının G sutunundaki sayısal degeri 42 ve 85 teki G sutunundaki eski degerlerin toplamı olacak..

ilginize tesekkur ederim f_desat fakat sorunu hala cozemedim ihtiyacım olan sey ekteki dosyada aynı ada persel numarasındaki aynı kisilerin (adı soyadı ve babaadı aynı olan kisilerin) pay degerlerinin toplanarak tek bir satır haline gelmesi gerekiyor. Veri tekrarı olmaması acısından buna ihtiyacım var.

Son gonderdigim ekte 140 ada 5 parsele kadar yapmak istedigim seyi el ile yaptım 2 dosyayı karsılastırabilirseniz sorunumu daha rahat anlayabilirsiniz sanırım tekrar tesekkur ederim.

Ekli dosyalar

Özet tablo ve topla.çarpımla ilgili iki ör çalışma yaptım çalışma yaptım incelermisiniz,

Topla.çarpım ile çok fazla kosul istenilerek sonuç alınabilir,

Özet tabloda aynı şekilde farklı kombinasyonlarda deneme yaparsınız,

umarım işini görür.

Ekli dosyalar

Geri