• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satırlar içinde arama yaptırıp kelimeyi farklı satıra yazdırma

Excel Vers. ve Dili
türkçe
1000 satırlık bir excel dökümanım mevcut ve bunun içerinde düzenleme yapıyorum
Bir malın adedi, açıklaması, özellikleri, sayısı v.s bu tür bilgiler aynı satır içine yazılmış. Ben bunları aynı satırda farklı sütünlara yaymak istiyorum.

Örnek vermek gerekirse, yapmak istediğim şey:
Bir satır içerinde "kalem" kelimesini aratıp; içinde kalem kelimesi geçen satırların farklı bir sutununa (yan sutuna) "kalem 18" kelimesini yazmak istiyorum.
Bu tarz bir makrı yazılabilirmi?

Bir malın adedi, açıklaması, özellikleri, sayısı v.s bu tür bilgiler aynı satır içine yazılmış. Ben bunları aynı satırda farklı sütünlara yaymak istiyorum.

Bir satır içerinde "kalem" kelimesini aratıp; içinde kalem kelimesi geçen satırların farklı bir sutununa (yan sutuna) "kalem 18" kelimesini yazmak istiyorum.
Merhaba
Küçük bir örnek ekleyiniz.
Veri / Metni Stunlara Dönüştür seçeneğini kullanınız.

http://www.excel.web.tr/f14/hucre-icindeki-yazyly-rengi-ingilizce-cevirme-t96657.html

Ekteki linkte sanırım aradığınız işlemi yapan macro ve formul mevcut.

http://www.excel.web.tr/f14/hucre-icindeki-yazyly-rengi-ingilizce-cevirme-t96657.html

Ekteki linkte sanırım aradığınız işlemi yapan macro ve formul mevcut.

Evet bu tarz birşey arıyorum ama makro yazmaktan pek anlamıyorum bir örnek versem basit bir makro yazıp istediğim kelimeyi aratıp farklı sutuna yazdırabilirmisiniz.
Örneğin B sutunu içerisinde "kalemlik 18" kelimesi bulursa bunu aynı satırdaki G sutunana yazdırabilirmiyiz?

Evet bu tarz birşey arıyorum ama makro yazmaktan pek anlamıyorum bir örnek versem basit bir makro yazıp istediğim kelimeyi aratıp farklı sutuna yazdırabilirmisiniz.
Örneğin B sutunu içerisinde "kalemlik 18" kelimesi bulursa bunu aynı satırdaki G sutunana yazdırabilirmiyiz?

Örnek dosya yükleyin yapmasını istediğiniz işlemi birkaç ornekle manuel yaparsanız iyi olur.

Geri