• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırın son hücresinde toplam almak

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 İngilizce
Kod:
Sub topla()
Dim sat As Integer
For sat = 5 To WorksheetFunction.CountA(Range("C:C")) + 2
If Cells(sat, 3).Value > 0 Then
Cells(sat, 11).Value = WorksheetFunction.Sum(Val(Cells(sat, 4).Value) + Val(Cells(sat, 5).Value) + Val(Cells(sat, 6).Value) + Val(Cells(sat, 7).Value) + Val(Cells(sat, 8).Value) + Val(Cells(sat, 9).Value))
End If
Next sat
End Sub
Merhaba arkadaşlar,

Yukarıdaki kod ile D5 ve I5 kolonları arasındaki verileri K kolonuna toplam aldırıyorum. Gerçi işimi görüyor ama sizinde fark edeceğiniz üzere toplanacak hücreleri teker teker yazarak hallettim. Bence çok acemice oldu eğer kolon sayısı 40 satır olsaydı 40 hücreyide yazmak zorunda kalacaktım ki bu çok vakit kaybı.Bunun daha kolay bir yolu var eminim. Kolon sayıları içinde bir değişken tanımlaytarak bu işi nasıl halledebiliriz yardımcı olur musunuz.

Kod:
Sub topla()
Dim sat As Integer
If Cells(sat, 3).Value > 0 Then
Cells(sat, 11).Value = WorksheetFunction.Sum(Val(Cells(sat, 4).Value) + Val(Cells(sat, 5).Value) + Val(Cells(sat, 6).Value) + Val(Cells(sat, 7).Value) + Val(Cells(sat, 8).Value) + Val(Cells(sat, 9).Value))
End If
Next sat
End Sub
Merhaba arkadaşlar,

Yukarıdaki kod ile D5 ve I5 kolonları arasındaki verileri K kolonuna toplam aldırıyorum. Gerçi işimi görüyor ama sizinde fark edeceğiniz üzere toplanacak hücreleri teker teker yazarak hallettim. Bence çok acemice oldu eğer kolon sayısı 40 satır olsaydı 40 hücreyide yazmak zorunda kalacaktım ki bu çok vakit kaybı.Bunun daha kolay bir yolu var eminim. Kolon sayıları içinde bir değişken tanımlaytarak bu işi nasıl halledebiliriz yardımcı olur musunuz.

:cool:
Kod:
Cells(sat, 11).Value = WorksheetFunction.Sum(range("D" & sat & ":I" & sat))

Sub KOLON_TOPLA()
sat = Cells(65536, "C").End(xlUp).Row + 2
Cells(sat, "C").Select = WorksheetFunction.Sum(Range("c5" & sat))
End Sub

Üstadım birde C5 de başlayan ama C kolonunun hangi hücresinde bittiğini bilmediğim bir veri olduğunda bittiği hücrenin iki altına C5 ile bittiği satırın toplamın almak istiyorum. Yukarıdaki kod ile Formulun olacağı hücreyi buldum ama toplam da hata verdi rica etsem bundada yardumcı olabilir misiniz?

Sub KOLON_TOPLA()
sat = Cells(65536, "C").End(xlUp).Row + 2
Cells(sat, "C").Select = WorksheetFunction.Sum(Range("c5" & " : c" & sat))
End Sub
Nerde hata var buda olmadı

Üstadım birde C5 de başlayan ama C kolonunun hangi hücresinde bittiğini bilmediğim bir veri olduğunda bittiği hücrenin iki altına C5 ile bittiği satırın toplamın almak istiyorum. Yukarıdaki kod ile Formulun olacağı hücreyi buldum ama toplam da hata verdi rica etsem bundada yardumcı olabilir misiniz?
:cool:
Kod:
sat = Cells(65536, "C").End(xlUp).Row
Range("C" & sat + 2).Value = WorksheetFunction.Sum(Range("c5:C" & sat))

Merhaba üstadım,

Yukarıdaki kod ile toplam alacaği hücreyi (Cells(sat, 11).Value ) biz veriyoruz. Ama C5 hücresinden başlayarak nerede biteceği bilinmeyen kolon varsa ve bittiği yerdeki en son hücreye C5 ile X5 arasını topla nasıl yazacağız. Ben
sat = Cells(65536, "C").End(xlUp).Row
Range("C" & sat + 2).Value = WorksheetFunction.Sum(Range("c5:C" & sat))
yazdığınız bu kodu satır için yapmaya çalıştım ama olmadı. Rica etsem nerde hata yapıyorum mantığı tam olarak kuramadım.
Sub satır_toplam()
sat = Cells("C", 256).End(xlRight).Row
Range("C" & sat).Value = WorksheetFunction.Sum(Range("c5:C" & sat))
End Sub

Aşağıdaki kodu deneyiniz.:cool:
Kod:
Sub topla()
Dim sat As Integer, sut As Integer
    sut = Cells(sat, 256).End(xlToLeft).Column
    If sut > 3 Then
        Cells(sat, "C").Value = WorksheetFunction.Sum(Range(Cells(sat, 4), Cells(sat, sut)))
    End If
Next sat
End Sub

üstadım toplamı C kolonunda alıyor. Aslında 5 de başlayıp kolon olarak nerde bitecek bilmiyorum. Bittiği yerde C5 den başlayarak dolu olan alanın toplamını son boş hücreye toplaması. Bunu C koloundaki son satıra kadar yapması dosyam ekte söylediğim işlemi J kolonunda C5 ile I5 arasını topluyor ve bunu C kolonundaki son hücre olan C11 e kadar yapıyor.

Ekli dosyalar

Sub topla_rev()
Dim sat As Integer, sut As Integer
For sat = 5 To WorksheetFunction.CountA(Range("C:C")) + 3
sut = Cells(sat, 256).End(xlToLeft).Column + 1
If sut > 3 Then
Cells(sat, sut).Value = WorksheetFunction.Sum(Range(Cells(sat, 4), Cells(sat, sut)))
End If
Next sat
End Sub
üstadım sizin kod üzerinde oynayarak amacıma ulaştım, ilginize çok teşekkür ederim. Koda baktığınızda şunu şöyle yapsaydınız daha iyi olurdu diyeceğiniz bir şey varsa, yazarsanız sevinirim.

üstadım sizin kod üzerinde oynayarak amacıma ulaştım, ilginize çok teşekkür ederim. Koda baktığınızda şunu şöyle yapsaydınız daha iyi olurdu diyeceğiniz bir şey varsa, yazarsanız sevinirim.
İşinizi gördüyse bu kod için söylenecek bir şey yok.
İyi çalışmalar.:cool:

Geri