• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satırı silip diğer sayfaya aktarması

Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhabalar;

bir dosyayadaki işten çıkış tarihini yazdığım anda silip diğer sayfaya aktarmasını istiyorum ama yardımcı olabilirmisiniz.normal formülle yapılabilirmi bilmiyorum ama makroyla daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba
Sayfanın kod bölümüne kopyalayın ve deneyin.
Kod:
Option Explicit
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim SYF As Worksheet, STR As Long
Application.EnableEvents = False
If Intersect(Target, Range("G:G")) Is Nothing Then _
Application.EnableEvents = True: Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
Set SYF = Sheets("İŞTEN AYRILANLAR")
STR = SYF.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
If Target <> Empty Then
Range("A" & Target.Row & ":H" & Target.Row).Copy Destination:= _
SYF.Range("A" & STR)
Rows(Target.Row).Delete
End If
Application.ScreenUpdating = True
Application.EnableEvents = True
End Sub

öncelikle teşekkür ederim bu kodu ekledim ama sanırıkm beceremedim siz makrosunu düzenleyip tekrar atarmısınız.

asi kral 1967 pardon size bir şey sormak istiyorum şimdi bunu kendi dosyamda uyguladım ama gene beceredim yardımcı olursanız çok sevineceğim....

Ekli dosyalar

asi kral 1967 pardon size bir şey sormak istiyorum şimdi bunu kendi dosyamda uyguladım ama gene beceredim yardımcı olursanız çok sevineceğim....

Kodu bununla değiştirin.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim SYF As Worksheet, STR As Long
Application.EnableEvents = False
If Intersect(Target, Range("G:G")) Is Nothing Then _
Application.EnableEvents = True: Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
Set SYF = Sheets("İŞTEN ÇIKIŞ")
STR = SYF.Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
If Target <> Empty Then
Range("A" & Target.Row & ":D" & Target.Row).Copy Destination:= _
SYF.Range("A" & STR)
Range("G" & Target.Row).Copy Destination:= _
SYF.Range("E" & STR)
Range("E" & Target.Row).Copy Destination:= _
SYF.Range("F" & STR)
Rows(Target.Row).Delete
End If
Application.ScreenUpdating = True
Application.EnableEvents = True
End Sub

valla çok olduğumu biliyorum ama gene makroyu yapıpta bana excel dosyası olarak gönderirmisiniz.

valla çok olduğumu biliyorum ama gene makroyu yapıpta bana excel dosyası olarak gönderirmisiniz.

Neden siz yapmıyorsunuz bunu anlamadım. Yapamayacak bir şey yok sayfanın kod bölümündeki kodu bununla değiştireceksiniz_?
Her cevap verdiğimde size dosya ekleyeceksem eğer ben son defa dosyayı ekleyip sizin sorularınıza yanıt vermeme kararı alayım.

hayır estafurullah ben kendim zaten deniyorum yaptığımıda atabilirim.ama makro kısmında hata veriyor anlayamıyorum sadece kopyalayıp yapıştırmakla yapamadım sanırım dosyayı çevirip çevirmemek size kalmış burda cebelleşiyorum makroyuda iyi bildiğimi söyleyemem sizlerin burda yaptıkları doğrusunda ilerliyorum...öğrendiklerimiden burdan öğreniyorum..

ilginize teşekkür ediyorum aynısını bende yaptım ben makro üzerinden çalıştır diyince bende hata veriyor.ama excelde normal çalışıyormuş.sizinkide de aynı çıkıyor (makro kayıt ekranı geliyor) bende hatalı sanıyordum.çok teşekkürler.

ilginize teşekkür ediyorum aynısını bende yaptım ben makro üzerinden çalıştır diyince bende hata veriyor.ama excelde normal çalışıyormuş.sizinkide de aynı çıkıyor (makro kayıt ekranı geliyor) bende hatalı sanıyordum.çok teşekkürler.

Kolay Gelsin.

Geri