• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırdan satıra sıralı yerleştirme.

Excel Vers. ve Dili
office 2007
Bir satırda 1 den 100 kadar olan sayılardan 10 hücrede farklı sayı var. aynı satırın devamında 1 den 100 kadar ardışık sayı 100 hücrede sıralı.
10 hücredeki farklı sayıları, 100 hücredeki sıralı yerlerine sonuç 1 olacak şekilde yerleştirmek istiyorum.
Örnek 10 hücrenin birisindeki 45 sayısını, 100 hücreli satırdaki sırası olan 45 hücresine sonuç 1 olacak şekilde göstermek istiyorum. Örneği uzatırsak 10 20 21 35 ... 10 hücredeki sayıları, aynı satırda 100 hücre içine formülle aktarmak istiyorum. EĞER İLKEŞLEŞEN vb. formülleri uyguladım başarılı olamadım. office 2016 kullanıyorum.
Yardımcı olana teşekkürler şimdiden.

Merhaba.

Sorunuz çok net değil sanırım. Gerçek belgenizle aynı yapıda bir örnek belge hazırlayıp,
olması gereken sonuçları da elle yazarak foruma eklerseniz daha hızlı ve net sonuca ulaşırsınız diye düşünüyorum.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

deneme

deneme sayfasında gösterildiği gibi,
3 hücrede aynı satırda 1 den 10 a tercihli 3 sayı
sonuçta (formülle) aynı satırda 1 den 10 a hücrede ardışık sayıya tercihli sayıların yerleştirilmesi.
tercihli her sayının 10 hücredeki yerine 1, diğerleri 0 olacak şekilde formül.

Ekli dosyalar

Merhaba.

-- Formülü G4 hücresine uygulayın,
-- G4 hücresini sağa ve aşağı doğru kopyalayın.
.
Kod:
=EĞERSAY($B4:$D4;G$3:P$3)

formül çalışmıyor,
formülü başlangıç da yani 1 nolu hücrede denedim olmadı
formülü 1 nolu hücreden 10 nolu hücreye kadar seçerek denedim olmadı.

Çalışıyor.

Ömer Bey'in düzenlediği kod çalışıyor, uygulanmış hali ektedir.

Ekli dosyalar

Ömer Bey'in formülünü örnek dosyanızda Ömer Bey'in de belirttiği gibi G4 hücresine uygulayıp sağa ve aşağı doğru kopyaladığımda doğru sonuç verdi. Muhtemelen yanlış bir işlem yaptınız.

rastgele seçilmiş sayıların satırda küçükten büyüğe numara verilerek sıralama

satırda rastgele atanmış sayıları, satırda küçükten büyüğe numara verilerek sıralama için yardım istiyorum.
deneme sayfası ektedir.
İlgilenlere şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

Deneyiniz:

Kod:
=RANK(C3;$C$3:$H$3;1)

Geri