• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırdan diğer sütuna atlama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rrrccc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010 / türkçe
S.A arkadaşlar bir sütun boyunca eklediğimiz metinler sayfayı aşarsa otomatik diğer sütuna geçme olasılığı varbı.
a sütunu boyunca hücrelere veri giriyorum sayfa taşınca diğer b1 sütununa devam etmesini sağlayabilir miyiz.

Ekli dosyalar

Merhaba

Satır yetmeme gibi bir sorununuz olacağını zannetmiyorum.
2007 excel kullanıyorsunuz
1048576 satır girebilirsiniz.

Satır sayısı problem değil sadece a sütunu sona gelince diğer sayfaya değil diğer sütuna b1 e atlamasını o şekilde devam etmesini sağlamak istiyorum.

Merhaba

Satır sayısı problem değil sadece a sütunu sona gelince diğer sayfaya değil diğer sütuna b1 e atlamasını o şekilde devam etmesini sağlamak istiyorum.

Ayırma sayısını siz belirliyebilirsiniz.
a1 hücresine 300 karakterlik veri yazdınız, otomatik olarak bunu 100 ,100 ve 100 olarak
a1, b1 ve c1 hücrelerine bölmekmi istiyorsunuz.

Ayrıca hücre, satır,sütun bunları doğru belirtirsek daha çabuk sonuca ulaşabiliriz.

Merhaba

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Zafer Bey'in de belirttiği gibi, biraz daha detay vermelisiniz.

Şöyle bir kod işinize yarar mı ?
Herhangi bir hücrede çift tıkladığınızda sağındaki hücrenin son satırına gider...
Kod:
[SIZE="2"]Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
    Target.Offset(0, 1).End(3).Select
    Cancel = True
End Sub
[/SIZE]

Arkadaşlar a sütununa mesala 80 satır veri girdik bu verilerin sırayla b sütunu c sütunu sonra d sütunu gibi sayfa boyutunuaşmadan sıralanması gerek
b1-a c1-f
b2-b c2-g
b3-d c3-h
b4-e c4-ı
sayfa sonu

Merhaba

5.mesajımdaki dosyayı inceleyiniz
a1'e girdiğiniz sayıya göre B sütunundaki hücreleri diğer satırlara bölüyor.
en fazla karakter sayısı 255 isterseniz a1'e 255 yazıp deneyiniz.

B7 hücresine birşeyler yazın enter'e basın bakın.

Daha öncede belittim 2007 excel kullanıyorsunuz hücreyi böldüğümüzde sütun sayısı yeterli gelir
Sayfa boyutunu aşmadan,sayfa taşınca yanlış kelimeler kullanmışsınız.
onun için Sn.Murat bey ve ben tam olarak olayı kavrayamadık.

zafer bey yardımların için çok teşekkür ederim.tekrar bir dosya ekledim. sanırım kendi kafamda olanı bir türlü anlatamadım kusura kalmayın.

Ekli dosyalar

hücre boyutları a4 boyutunu geçince bir sonraki sayfaya geçiyor ben bir sonraki sütuna geçmesini sağlamak istedim

Geri