• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırdaki verilerin sütun başlığı olarak atanması konusunda yardım.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Merhaba,
Uzun bir aradan sonra yeniden bir sorunuma çözüm bulmamda yardımınıza ihtiyacım var..
Yabancı dildeki bir excel dosyasından kendi excel dosyalarıma makro yardımı ile düzenli olarak
veri aktarmam gerekiyor.Bununla ilgili bir makro yazıyorum.Yabancı dildeki excel sayfasının ilk satırında sütunlarda bulunan verilerle ilgili başlıklar var.(Tabii yabancı dilde) Benim raporumda da aynı verilerin Türkçe karşılıkları var.İstediğim;kendi raporuma transfer etmek istediğim verilerin bulunduğu sütun başlıklarını (A,B... gibi harflerle ifade etmek yerine) sütun adı olarak atamam mümkün mü.? Yabancı dosyadan istediğim verileri koordinat vererek (AZ sütunu gibi) almak mümkün ancak bu dosyada sütun yerleri değişikliği olduğunda yanlış verileri almasını istemiyorum.Ayrıca for kullanarak bir terim karşılaştırması yoluyla da çözüm mümkün ama,geçmiş tecrübelerim sizde bu iş için daha pratik çözüm olabileceğini söylüyor.
Özet:bir excel sayfasının bir satırındaki terimleri sütun başlığı olarak atamak mümkün mü?
Tabi bu atamanın diğer bir dosya tarafından da kabul edilmesi gerekiyor.
şimdiden teşekkür ederim.

Eğer makronuz satırda oluşturduğunuz sütun başlıklarını baz alarak çalışıyorsa bu sütun başlıklarını değiştirmemeniz lazım.:cool:

Geri