• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırdaki verileri ayırmak

Excel Vers. ve Dili
Office 365, Türkçe
Merhaba arkadaşlar elimde
Kod:
930989,"Tanrım, ne büyük bir israf. Marshall kaybolmuş olabilir. -%1$s" ve 977314,Eczane
böyle iki tip veri var bunları sayılar bir sütunda(virgüllerde dahil) diğer geri kalan herşey diğer sütünda olacak şekilde ayırmak istiyorum bunu nasıl yapabilirim? Macroda çok bir bilgim yok ama şöyle basitçe bir şey yazdım hatta üzerinde oynadım desem daha doğru olur
Kod:
Sub kod()
    Application.ScreenUpdating = False

For i = 1 To Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
        If Cells(i, "B") Like "*," & "*" Then
            Cells(i, "C") = Split(Cells(i, "B"), ",")(0)
            Cells(i, "D") = Split(Cells(i, "B"), ",")(1)
        End If
    Next i

Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox "B i t t i "
End Sub

Bu kodda sayıları alıyor güzel fakat diğer geri kalan verilerde ilk gördüğü virgülden sonrasını almıyor yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,
Sayılar bir sütunda derken sadece ilk virgüle kadar olan sayılar mı? Yoksa metnin sonundaki sayılar da mı ilk sütunda olacak?

A sütununda 930989,"Tanrım, ne büyük bir israf. Marshall kaybolmuş olabilir. -%1$s" ya da 977314,Eczane gibi bir verim var istediğim şey B sütununda sayılar -> 930989, ve C sütununda ise -> "Tanrım, ne büyük bir israf. Marshall kaybolmuş olabilir. -%1$s" bunun gibi ayırmak. Umarım anlatabilmişimdir.

Şu şekilde deneyiniz. Mantık olarak ilk veriden aldığı sayıyı ayırarak geri kalanını yazar.
Kod:
Sub kod()
    Application.ScreenUpdating = False

For i = 1 To Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row
        If Cells(i, "B") Like "*," & "*" Then
            Cells(i, "C") = Split(Cells(i, "B"), ",")(0)
            [COLOR="Red"]Cells(i, "D") = Replace(Cells(i, "B"), Cells(i, "C") & ",", "")[/COLOR]
        End If
    Next i

Application.ScreenUpdating = True
    MsgBox "B i t t i "
End Sub

Teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş :)

Geri