• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırdaki Son Dolu Değer

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ridan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2021 tr
İyi günler..

B sütununda isimler var ve bu isimlerden seçtiğim bir isme ait son değeri getirecek formül?
Forumda örnekler var ama, hepsi sabit satır ya da sütunları içeriyor. Aranılan isimler değişken olduğu için ve satırlar da değişken...

İsme ait son değer nerede?

Sabit değil, B:Z arasında aranacak. Ancak, aranılan isme göre satırdaki son dolu değer Y3 te de olabilir. H5'te de..

Örnek dosya paylaşarak yapmak istediğiniz işlemi açıklayınız.

Verdiğiniz ismin son dolu hücresi olarak K4 hücresini mi istiyorsunuz?

Ya da şöyle sorayım. İsmi bulunca "K" sütunundaki karşılığına mı ulaşmak istiyorsunuz?

Gönderdiğim dosyadan örnek verecek olursam;
M2'ye Ahmet 13 yazdığımda, bu isme ait son dolu hücre J14'te olduğu için J14'teki değeri versin. Hangi ismi seçersem, o isme ait satırdaki son dolu değer gelsin.

Deneyiniz.

DİZİ formüldür.

C++:
=EĞERHATA(İNDİS(A:K;KAÇINCI(M2;B:B;0);BÜYÜK(EĞER(KAYDIR(A1;KAÇINCI(M2;B:B;0)-1;;;11)<>"";SÜTUN(KAYDIR(A1;KAÇINCI(M2;B:B;0)-1;;;11)));1));"")

En son ikinci dolu hücre için son parantez içinde 1 değerini 2 olarak değiştirip kullanabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim Korhan Bey.. Son dolu hücreden bir önceki dolu hücreyi bulabilir miyiz?

Mesajımda nasıl yapacağınızı açıklamıştım.

Evet 2. son dolu hücreyi istediğiniz için MAK yerine BÜYÜK fonksiyonunu kullandım. Bu sebeple mesajı revize ettim.

Geri