- Excel Vers. ve Dili
- 2003
Merhaba
Foruma yeni üye oldum. Gerçi daha önceden üyeliğim vardı ama...
Siz saygı değer üyelerden yardım talebim olacak;
okulda belge basımı için kullanacağım bir excel tablosu hazırlamak istiyorum. benim elimdeki hazır makrolar ile kopyalama yapıştırma işlemi yaptım ama ben oluşturduğum butona bastıkça sürekli bir alt satırdaki sabit belirlenmiş satıra yapıştırmasını istiyorum. Yani senaryom:
A1:H1--->sürekli aynı kalacak hedef hücreler olacak.
Değişken veriler aynı sayfada olacak, tablo örneğin A3:H24 arası
oluşturduğum butona tıkladığımda
A3:H3 kopyalayıp hedef hücrelere yapıştıracak ve seçim A4:H4 olacak
yine tıkladığımda A4:H4 kopyalayıp hedef hücrelere yapıştıracak ve seçim bir alt satıra yani A5:H5 olacak ve bu şekilde devam edecek.
ben sonrasında bu hedef hücreleri ayrı bir şablona taşıyacağım ve o sayfayıda bu makronun arkasına yazdırma makrosu ekleyeceğim.
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler
Foruma yeni üye oldum. Gerçi daha önceden üyeliğim vardı ama...
Siz saygı değer üyelerden yardım talebim olacak;
okulda belge basımı için kullanacağım bir excel tablosu hazırlamak istiyorum. benim elimdeki hazır makrolar ile kopyalama yapıştırma işlemi yaptım ama ben oluşturduğum butona bastıkça sürekli bir alt satırdaki sabit belirlenmiş satıra yapıştırmasını istiyorum. Yani senaryom:
A1:H1--->sürekli aynı kalacak hedef hücreler olacak.
Değişken veriler aynı sayfada olacak, tablo örneğin A3:H24 arası
oluşturduğum butona tıkladığımda
A3:H3 kopyalayıp hedef hücrelere yapıştıracak ve seçim A4:H4 olacak
yine tıkladığımda A4:H4 kopyalayıp hedef hücrelere yapıştıracak ve seçim bir alt satıra yani A5:H5 olacak ve bu şekilde devam edecek.
ben sonrasında bu hedef hücreleri ayrı bir şablona taşıyacağım ve o sayfayıda bu makronun arkasına yazdırma makrosu ekleyeceğim.
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler