• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırdaki seçili hücreleri kopyalama

Excel Vers. ve Dili
2003,TR
Arkadaşlar merhaba, bir sorum var. Şimdi 1. çalışma sayfamda 25 sütun 2552 satırlık listem var ad soyad vs. bilgiler. şimdi istediğim ben bu listemde bir satırı komple seçtiğimde 2.çalışma sayfasındaki listeye yapıştırdığım da sadece belirlediğim hücrelerin kopyalanıp gelmesini istiyorum.

Örneğin genel listemdeki tek bir satırı komple seçip kopyala dediğimde bu satırdan örnek (Benim belirlediğim)A1-D1-G1-J1-M1 hücrelerini içinden seçip 2.çalışma sayfasına yapıştır dediğimde otomatik bu hücreleri yapıştırmasını istiyorum hepsini değil, excelde böyle bişey varmı bilmiyorum çok formul var olabileceğini de düşünüyorum, nette çok aradım ama bulamadım. ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Neden satırı komple seçiyorsunuz. Sadece ilgili hücreleri seçip kopyalamayı deneyin.

Korhan bey öncelikle öneriniz için çok teşekkür ederim. şöyle söylim 2. çalışma sayfamda ki bu kopyalanacak olan liste başka bi sayfadan formul ile beslenecek farklı görünümlü çıktı alacağım orda sorun yok. ard arda 60 satırlık çıktı olacağından ilgili hücreleri tek tek seçmem baya vakit alıyor.

Normal kopyala-yapıştır işlemlerinde istediğiniz tarzda bir yapı yok.

Makro ile yapılabilir. Mesela ilgili satırda bir hücreye çift tıkladığınızda diğer sayfaya bu tıkladığınız satırdaki belirlediğiniz hücreler belirlenen alanlara aktarılabilir.

İşinizi görecekse küçük bir örnek dosya ekleyin ve işlem yapılacak hücre adreslerini belirtin.

Biraz arastirma ve ugrastan sonra yapabildim, nasil yaptigimi en kisa zamanda paylasacam :)

Geri