• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırdaki en yüksek ve en düşük geğerli hücrelerin boyanması

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhaba,
Başlıkta da anlatmayı başardım sanıyorum ama bir çok satırdan oluşan dosyam var ve bu satırlar dört sütundan oluşuyor. Bu satırlardaki en düşük değerli hücreyi yeşile en yüksek değerli hücreyi kırmızıya boyamak istiyorum. Mümkün müdür? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Koşullu biçimlendirme ile yapabilirsiniz.

Koşullu biçimlendirme ile yapabilirsiniz.

Çok az bilgim var ve koşullu biçimlendirmeyi daha önce hiç kullanmadım. Ekte dosyayı gönderiyorum belki faydası olur diye. "Kuvvetli Akım Keşfi-diğer" sayfasındaki FY-FFZ-GA-GB Sütunlarında bulunan değerlerde bunu yapmak istiyorum.

Acaba yardımcı olabilecek biri var mı? Koşullu biçimlendirmeyi denedim ama ara renkler oluşturuyor arada kalan değerler ve hücreler beni ilgilendirmiyor. Ayrıca bir satırda yaptığım koşullu biçimlendirme özelliklerini tek tek her satırda "özel kaydet" ile kaydetmek zorunda mıyım. Bu çok zahmetli oluyor.

Siz dosyanızı eklemişsiniz ancak dosya üzerinde hiçbir açıklam yok. Hangi sayfa hangi sütun veya satıra olacak...

Öncelikle profilinizde Excel 2003 kullandığınızı belirtmişsiniz ancak bildiğim kadarıyla koşullu biçimlendirmede ara renkler 2003 versiyonunda yok.

Şu sayfanın 4. mesajında Sayın Korhan Ayhan'ın bir örneği var.

Yapmak istediğimin basit bir örneği

Ekte yapmak istediğimi basitçe anlatmaya çalıştım. Kusuruma bakmayın bir şeyi bilmeyince anlatamıyorsunuz da derdinizi. Ekteki dosya da göreceğiniz gibi aynı satırdaki minumum ve maximum değerlerin olduğu hücrelerin boyanmasını istiyorum. bundan sonra da F sütununda da en düşük değerli (Yeşile boyalı) hücrenin değerinin aktarılmasını istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Ekli dosyalar

Yardıma ihtiyacım var

Lütfen biri yardım etsin. Özel kopyala yapmaktan canım çıktı.

Merhaba,

F2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyin.

Kod:
=MİN(A2:D2)

Teşekkür ederim.

Evet en düşük hücreyi yazdırdım verdiğiniz komutla. Teşekkür ederim.

Geri