• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırdaki boş hücrelere d veya y yazdırma?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 , Türkçe
Merhaba Arkadaşlar ,

Excel'de Sınav analizi yapıyorum.
Soruların doğru ya da yanlış yazılmasına göre d veya y ile giriş yapıyorum.
veri girişini kolaylaştırmak için bu işlemin en azından bir kısmını makro ile yaptırmayı deniyorum.

Ekteki dosyada d12-x12 arasına veri girişi yapıyorum. Sadece d veya y leri yazıp boş kalan hücreleri de ters olarak (ben d leri girdiysem makro y leri yazcak) şeklinde düzenlemeye çalışıyorum.

20 tane y veya 20 tane d yazdıracak makroyu kaydettim ama benim girdiğim veriye göre tersini bulup kalan yerleri nasıl doldurtabilirim?

eki eklerseniz, daha rahat cozume ulasiriz saniyorum..

Merhaba,

Diyelim ki sadece "D" girdiniz ve diğer hücreler boş kaldı

• d12 : X12 Seçiniz
  • F5
  • Özel
  • Boşluklar
  • Tamam
  • Y
  • Ctrl+Enter

Önerdiğiniz yöntem sonuç veriyor ancak benim yaptırmak istediğim işlem tam olarak bu değil.

ben her öğrenci için toplam 20 tane d veya y giriyorum
kimi öğrencilerde d yazıp y leri boş bırakırken , kimilerinde y yazıp d leri boş bırakıyorum. hangisi daha azsa onu yazarak veri girişinden kaçıyorum açıkcası.

eğer y girdiysem boş hücrelere d , d girdiysem boş kalan hücrelere y girişi otomatik olarak yaptırmak istiyorum
Merhaba,

Diyelim ki sadece "D" girdiniz ve diğer hücreler boş kaldı

• d12 : X12 Seçiniz
  • F5
  • Özel
  • Boşluklar
  • Tamam
  • Y
  • Ctrl+Enter

Selamlar,

Örnek dosyanıza birkaç veri girişi yapıp eklerseniz sorunuz daha anlaşılır olacaktır.

ekli dosyaya örnek veri girişi yaptım.

bir öğrenci için sadece d leri girdim , bir başkası için sadece y leri girdim.

boş kalan yerlere göre uygun olan (benim girdiğimin tersi) değerleri otomatik olarak yazdırmaya çalışıyorum

Ekli dosyalar

Merhaba,

Aşağıdaki kodları dener misiniz

Kod:
Sub Doldur()
Dim i       As Integer
Dim adet    As Integer
Application.ScreenUpdating = False
For i = 11 To 44
    If Application.WorksheetFunction.CountBlank(Range("D" & i & ":W" & i)) <> 20 Then
        If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("D" & i & ":W" & i), "d") > 0 Then
            Range("D" & i & ":W" & i).SpecialCells(xlCellTypeBlanks).FormulaR1C1 = "y"
        Else
            Range("D" & i & ":W" & i).SpecialCells(xlCellTypeBlanks).FormulaR1C1 = "d"
        End If
    End If
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

Necdet bey ,

öneriniz çok başarılı bir şekilde çalışıyor. Tüm kayıtları girdikten sonra tek seferde tabloyu doldurabiliyorum bu sayede.

Bu çalışmayı bir adım daha ileri götürerek bir öğrenci için d veya y girdikten sonra o öğrencinin satırını tam olarak doldurtmayı nasıl yapabilirim?

Selamlar,

Bahsettiğiniz değerleri girdikten sonra satırda nasıl bir işlem yapmak istiyorsunuz. Örneklermisiniz.

Necdet beyin önerisini biraz daha değiştirerek tam olarak istediğim işlemi yaptırabildim.

Bir öğrenciye ait verileri girerken sadece d olanları giriyorum. Sonra butona basıyorum ve excel benim için , boş olan hücrelere y yazıyor.

Bu sayede veri girişi sırasında büyük bir zaman kazancı sağlanmış olacaktır.

Başta Necdet bey olmak üzere , soruma ilgi gösteren Korhan Ayhan ve mustafaine ye teşekkür ederim.

İyi çalışmalar dilerim.

Ekli dosyalar

Geri