• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satırda yinelenen isimleri otomatik olarak birleştir ve ortala yapmak hakkında

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Öncelikle merhabalar,

excel.web.tr ailesinin yeni bir üyesiyim.

Çalışmamda a2 sütununda 50 kişilik bir listem var ve bu isimlerin bir kısmı 5 satır bir kısmı 7 satır yani bir birinden faklı sayıda satırlara mevcut. Ben bu isimleri tek bir isim haline getirmek istiyorum. Forum içerisinde konu ile ilgili arama yaptım fakat işime yarar bişey bulamadım. bu konuda yardımcı olursanız memnun kalırım.

Saygılarımla...

Örnek: A B
1 ali veli 8
2 ali veli 7
3 ali veli 56
4 ali veli 84
5 ali veli 874
6 ayşe veli 8
7 ayşe veli 854
8 ayşe veli 88888

bu örnekte A sütunundaki isimlerin tek ve ortada yazmasını istiyorum.

Çalışmamda a2 sütununda 50 kişilik bir listem var ve bu isimlerin bir kısmı 5 satır bir kısmı 7 satır yani bir birinden faklı sayıda satırlara mevcut. Ben bu isimleri tek bir isim haline getirmek istiyorum.

B olacak galiba

Ekli dosyalar

sayın süleyman242,

öncelikle yardımınızdan dolayı teşekkür ederim, sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. B sütunundaki rakamların karşısında aynı şekilde kalmasını istiyorum. A sütunundakiler ise tek ve ortada istiyorum.

saygılarımla, iyi çalışmalar.

meraba.
şu kodu bir modüle kopyalayıp çalıştırın..

Sub daylight()
Dim x As Long, y As Long, a As Long, b As String
Application.DisplayAlerts = False
For x = 1 To [a10000].End(3).Row
b = Cells(x, 1)
For y = x + 1 To [a10000].End(3).Row
If Cells(x, 1) = Cells(y, 1) Then
a = a + 1
Else
GoTo gel
End If
Next y
gel:
Range("a" & x & ":a" & x + a).MergeCells = True
Range("a" & x & ":a" & x + a).VerticalAlignment = xlCenter
b = Empty
a = 0
Next x
Application.DisplayAlerts = True
End Sub

Son düzenleme:
yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim apocalyt fakat modüle kopyalayıp çalıştırmak ne demek?

öncelikle dosyanızı açın..alt+f11 tuşlarına birlikte basın..açılan pencerede yukarıda insert sekmesi var..ona tıklayın ve sonra açılan bölmede module e tıklayın..daha sonra size gönderdiğim kodu açılan beyaz sayfaya kopyalayın..daha sonra yukarıda play tuşu var..ona tıklayın hepsi bu kadar..dosyanızı kapatırkende "makro içerebilen dosyo " olarak kaydetmeyi
unutmayın..

sayın apocalty yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür eder saygılar sunarım.

Tam istediğim gibi oldu çok sağolun...

Herkese merhabar,

Yukarıda yaptığımız işleme yakın bir işlem fakat bu sefer tek bir sutünda değil de 7 veya 8 stünda aynı işlemi yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

saygılarımla.

örnek dosyayı açıklama yaparak eklerseniz daha hızlı yardım alabilirsiniz..

Alıntı:
aheryil tarafından gönderildi *Mesajı Görüntüle
Çalışmamda a2 sütununda 50 kişilik bir listem var ve bu isimlerin bir kısmı 5 satır bir kısmı 7 satır yani bir birinden faklı sayıda satırlara mevcut. Ben bu isimleri tek bir isim haline getirmek istiyorum.

B olacak galiba
Eklenmiş Dosyalar
Dosya Türü: xlsx Sıralı liste.xlsx (10.1 KB, 12 Görüntülenme)

yukarıdaki ekteki formulün B$150 olan kısımlarını değiştirince formul hata veriyor neden acaba benim sütunum daha fazla nasıl düzeltebilirim acaba

=EĞER(SATIR(B1)>$H$1;"";İNDİS($B$2:$B$150;KÜÇÜK(EĞER(SIKLIK(EĞER($B$2:$B$150<>"";KAÇINCI("~"&$B$2:$B$150;$B$2:$B$150&"";0));SATIR($B$2:$B$150)-SATIR($B$2)+1);SATIR($B$2:$B$150)-SATIR($B$2)+1);SATIR(B1))))

Geri