• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satırda son veriyi ve ona karşılık gelen değeri bulma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rabbace
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 - Türkçe
Merhabalar,

Maliyet hesabı yaptığım ve geçmişe dönük karşılaştırma yaptığım bir dosyam var. Burada yapmam gerekeni Ekteki dosyada anlatmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Satırlara yazdığım A B C D E F g h I J k L ... nin sırası karışık olabilir. Yani yatayara ya da düşeyara ile çekmeliyiz sanırım. (Maliyet dosyası olduğu için orijinal dosyayı atamıyorum)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Sıfır ve boş hücre arasında fark var mı?

Yok farkı yok. Boş hücre eşittir sıfır gibi düşünülebilir

selam,
istenilen böyle bir şey midir?
eki inceleyin..

not :
1 - A kolonundaki A, B, C... ibareler i tekrarsız ya da tekrarlı olabilir. Tekrarlı olursa A sütunundaki en son değere karşılık gelenler değerlendirmeye alınacaktır.
Örneğin A ibaresi 2. satırda mevcut. Bir de 24. satırda A ibaresi olsaydı , A için 24. satır değerlendirmeye alınacaktı.
2 - BOŞ ve SIFIR değerleri farklı olarak değerlendirilmektedir.

Buna göre kullanılan formüller :
N2 hücresine

Kod:
=EĞERHATA(EĞER(KAYDIR($A$1;ARA(2;1/($A$1:$A$24=$M2);SATIR($A$1:$A$24))-1;KAÇINCI(METNEÇEVİR("1."&AY(BUGÜN());"aaaa");$A$1:$K$1;0)-1;1;1)="";"";KAYDIR($A$1;ARA(2;1/($A$1:$A$24=$M2);SATIR($A$1:$A$24))-1;KAÇINCI(METNEÇEVİR("1."&AY(BUGÜN());"aaaa");$A$1:$K$1;0)-1;1;1));"")

O2 hücresine

Kod:
=EĞERHATA(KAYDIR($A$1;ARA(2;1/($A$1:$A$24=$M2);SATIR($A$1:$A$24))-1;ARA(2;1/(KAYDIR($A$1;ARA(2;1/($A$1:$A$24=$M2);SATIR($A$1:$A$24))-1;1;1;SÜTUNSAY($A$1:$K$1)-1)<>"");SÜTUN(KAYDIR($A$1;ARA(2;1/($A$1:$A$24=$M2);SATIR($A$1:$A$24))-1;1;1;SÜTUNSAY($A$1:$K$1)-1)))-1;1;1);"")

P2 hücresine

Kod:
=EĞERHATA(KAYDIR($A$1;;ARA(2;1/(KAYDIR($A$1;ARA(2;1/($A$1:$A$24=$M2);SATIR($A$1:$A$24))-1;1;1;SÜTUNSAY($A$1:$K$1)-1)<>"");SÜTUN(KAYDIR($A$1;ARA(2;1/($A$1:$A$24=$M2);SATIR($A$1:$A$24))-1;1;1;SÜTUNSAY($A$1:$K$1)-1)))-1;1;1);"")

Ekli dosyalar

Hocam çok teşekkür ederim istediğim sonucu veriyor. Yalnız boş hücre ve 0 yazan değerler farklı kabul edilmeyecek. Ben örnek dosyada değerleri rastgele girdiğim için çıktı onlar.

Bir de A sütunundaki veriler yani A B C D ... gibi bunların her birinden bir tane olacak. Onları kod gibi düşünün. Sanırım formülü her iki durum için yaptınız siz tekrar uğraştırmayayım sizi ben bu benim işimi görür gibi. İnceliyorum.

Tekrar çok teşekkürler.

İnceledim üstad, gerçekten çok iyi olmuş. Tam olarak işimi görecek bu.

Bende farklı şekilde yapmıştı.sakman26 ninde eline sağlık güzel olmuş.

Ekli dosyalar

Sayın Tarhan teşekkürler size de fakat A B C gibi yazdığım kodları değiştirince değişmiyor sizin yaptığınızda. Kalan kısmı benim istediğim sonucu veriyor.

Geri