• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

satır ve sütunun keşiştiği hücreye veri yazmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Arkadaşlar merhaba;
Userform üzerinde seçtiğim iki doneye bağlı olarak (birinci done satır, ikinci done sütun) girdiğim değeri excel üzerinde kesiştiği hücreye nasıl yazdırabilirim.
Örneğin 30 satırlık bir listem var ve bu listenin de 10 sütunluk bir başlığı var. 7. satırın 12.sütununa yazılması gereken bir veri var elimde. Benim userform üzerinde combo ile seçtiğim satır ve sütun isimlerini excel tabloda kontrol edip o satır ile sütunun kesiştiği yere bir değer girmesini istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim veya yapılma imkanı varmı. Değerli Katlılarınızı esirgemediğiniz için teşekkür ederim.

Merhaba,
Ekli dosyayı inceler misiniz?

Ekli dosyalar

merhaba,
ekteki formu nasıl yazdığınızı anlamak için userform detaylarına nasıl ulaşabilirim? Exceli açtıktan sonra ne yapmam gerektiğini anlatır mısınız?

sn.dEdE
ilginize ve emeğinize teşekkür ederim. İstediğim gibi olmuş tekrar çok teşekkür ederim.

sn. bcf1234

dosyadaki kodu görmek istiyorsanız Sayfa1 üzerinde sağ tıklayıp kodu görüntüle seçeneğinden girip kodu görebilirsiniz.

Acaba bu işlemi tek combobox ile yapabilirmiyiz. mesela combobox ta a harfini seçtiğimizde k4 hücresine veri yazabilirmiyiz

Acaba bu işlemi tek combobox ile yapabilirmiyiz. mesela combobox ta a harfini seçtiğimizde k4 hücresine veri yazabilirmiyiz

Yetersiz bilgi.
Combobox'ta kaç harf olacak ?
Seçilen harf hangi hücreyi gösterecek ? a = k4 ise, b = ? gibi...

Lütfen sorularınızı daha detaylı sorunuz.

Userformda combobox3 ile belirlediğim yere textbox1'e yazdığım sayıyı aktarsın
combobox3'e sayfa2'deki verileri aktardım bu verilerin karşılığı sayfa3'teki b sütunu olacak örneğin d-1.A=b2, d-1.B=b3, d-2=b4

Ekli dosyalar

Merhaba,
Kodlarınıza aşağıdaki kodu ekleyip dener misiniz?
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Sheets("Sayfa3").Cells(ComboBox3.ListIndex + 2, 2).Value = TextBox1.Text
End Sub

Merhaba,
Kodlarınıza aşağıdaki kodu ekleyip dener misiniz?
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
    Sheets("Sayfa3").Cells(ComboBox3.ListIndex + 2, 2).Value = TextBox1.Text
End Sub
Teşekkürler tam isteğim gibi

Geri