• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Satır-Sütun

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar merhaba elimde uzun yıllara ait aylık veriler var bunları her yılın ayları şeklinde alt alta nasıl yazdırabilirim? Örnek düşey ilk 12 hücre yataya gelecek 13. hücre ilk yatayın altına gelecek.
Şimdiden teşekkür ederim.

Örnek dosyanızı paylaşım sitelerine yükleyip linkini foruma eklerseniz yardım almanız kolaylaşır.

Dosyanıza görmek istediğiniz sonucuda ekleyiniz.

örnek dosyayı resim olarak hazırladım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
do.php

E3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=ETOPLA($B:$B;$D3&"-"&E$2&".";$A:$A)

D sütununa tablonuzdaki yılları yazmanız yeterli olacaktır.

Merhaba.

C5 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın
-- sağa (12 sütun yani N sütununa kadar)
-- aşağı ( 4+(YUKARIYUVARLA(5276/12;0))=444'üncü satıra kadar)
kopyalayın.
.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(veriler!$A$1:$A$5276;(SÜTUNSAY($B$5:B5)+((SATIRSAY($C$4:C4)-1)*12));0);"")

Hocam çok teşekkürler sorunumu çözdünüz.

Acaba bunun tam tersini nasıl yapabilirim? Yani 12 sütun 444 satırı alıp tek sütuna nasıl yazdırabilirim?

Eklediğiniz dosya ile resmin ne alâkası var acaba?

Tekrar merhaba.

Formülü uygulayacağınız sütun B sütunu ise, kırmızı kısımdaki sütün adını başka bir sütun adıyla değişitirin.
.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(düzen!$C$5:$N$444;TAMSAYI((SATIRSAY($[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]$1:[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]1)-1)/12)+1;MOD(SATIRSAY($[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]$1:[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]1)-1;12)+1);"")

Tekrar merhaba.

Formülü uygulayacağınız sütun B sütunu ise, kırmızı kısımdaki sütün adını başka bir sütun adıyla değişitirin.
.
Kod:
=EĞERHATA(İNDİS(düzen!$C$5:$N$444;TAMSAYI((SATIRSAY($[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]$1:[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]1)-1)/12)+1;MOD(SATIRSAY($[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]$1:[B][COLOR="Red"]B[/COLOR][/B]1)-1;12)+1);"")

Hocam verdiğiniz formül ilk 2 yılı yani 2satırx12ay=24 ay için çalılşıyor diğer yıllar hep 0 yazıyor. başka bir değişiklik yapmam gerekiyor mu?

Resimdeki gibi uygularsanız benim önerdiğim çözüm işinize yarayacaktır.

Geri